Η La Roche Posay δημιουργεί ένα patch κατά των ακτίνων UV

Μήπως βρέθηκε ο τρόπος για να μην ξανακαούμε ποτέ από τον ήλιο; 

Φυσικά οι τρόποι προστασίας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου δεν αποτελούν μυστικό, αλλά κοινή γνώση. Καπέλο, αντηλιακό με υψηλό δείκτη, παραμονή στη σκιά και ενυδάτωση αποτελούν τους βασικούς κανόνες που σαν κάτοικοι μεσογειακής χώρας γνωρίζουμε πολύ καλά. Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά με κάποιο τρόπο ξεχνιούνται όταν διαβάζουμε το περιοδικό μας, όταν μιλάμε με τον διπλανό μας, όταν θέλουμε να μείνουμε λίγη παραπάνω ώρα μέσα στο νερό. Τα αποτελέσματα επίσης γνωστά και εκτείνονται από το απλό κοκκίνισμα των ώμων μέχρι ένα κανονικό έγκαυμα χωρίς να ξεχνάμε την αναπόφευκτη γήρανση της επιδερμίδας.

Υπάρχει λύση; Η La Roche-Posay βάλθηκε σίγουρα να την προσφέρει και ανέπτυξε έτσι ένα εργαλείο που καταφέρνει να μετρήσει την επιβάρυνση που υφίσταται το δέρμα μας σε ατομικό επίπεδο.

image007

Πώς λειτουργεί; Το αυτοκόλλητο “My UV Patch” είναι ένας αισθητήρας μεγέθους 2,5 εκατοστών που κολλάει πάνων στο δέρμα. Πάνω του υπάρχει μια καρδιά το χρώμα της οποίας αλλάζει ανάλογα με την ένταση του ήλιου. Με το smartphone μας έχουμε εν τω μεταξύ κατεβάσει την ανάλογη εφαρμογή της εταιρείας δωρεάν, παίρνουμε το αυτοκόλλητο μια φωτογραφία, την ανοίγουμε στο application και αμέσως εμφανίζονται στην οθόνη μας πληροφορίας για την ώρα που επιτρέπεται να μείνουμε ακόμη εκτεθειμένες στον ήλιο. Το αυτοκόλλητο είναι αδιάβροχο και μπορεί να το κρατήσει κανείς στο δέρμα του έως και πέντε ημέρες. Αυτό το καλοκαίρι προσφέρεται αρχικά σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δωρεάν στα φαρμακεία από την εταιρεία σαν μία δοκιμαστική κίνηση που σκοπό έχει σε πρώτη φάση να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here