Ο Korres μεταμορφώνει την αρκαδική καστανιά σε ελιξήριο νεότητας

Μία ακόμη παγκόσμια καινοτομία από το ελληνικό beauty brand

H νέα αντιρυτιδική & συσφιγκτική σειρά Castanea Arcadia (Καστανιά Αρκαδική) της Κorrres δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερα, αλλά η τέταρτη παγκόσμια καινοτομία της μάρκας, μία νέα σειρά φροντίδας της επιδερμίδας 40+, που ενσωματώνει μία ουσιαστική ανακάλυψη -ένα ακόμα βήμα σημαντικής εξέλιξης της διεθνούς βιομηχανίας καλλυντικών.

Με αφετηρία τη μεγαλύτερη πρωτογενή έρευνα στα φυσικά συστατικά του πλανήτη και την εγχώρια Καστανιά Αρκαδική, η σειρά Castanea Arcadia ενσωματώνει το καινοτόμο μόριο Active HALupeol, αξιοποιώντας για πρώτη φορά σε καλλυντική σύνθεση τις μοναδικές ιδιότητες της καθαρής λουπεόλης -συστατικό που έχει μελετηθεί εκτενώς στον ιατρικό και φαρμακευτικό τομέα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το νέο πρωτοποριακό μόριο, η νέα παγκόσμια καινοτομία ΚΟΡΡΕΣ στην αντιρυτιδική φροντίδα, καταπολεμά αποτελεσματικά τις ρυτίδες σε όλες τις διαστάσεις τους -βάθος/ πλάτος/ επιφάνεια.

kor151103017

 

Τι είναι η AGROCOS και πως συνδέεται με την νέα ανακάλυψη της Korres; 

Πρόκειται για ένα τετραετές ερευνητικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή ανάμεσα σε 15 μελέτες από 106 συμμετέχοντες. Μία πρωτοβουλία Ελλήνων επιστημόνων -επικεφαλής η Korres και η Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με επτά επιφανή διεθνή ερευνητικά ιδρύματα και βιομηχανικούς εταίρους χάρη στην οποία μελετήθηκαν 1.800 φυτά και 3.600 εκχυλίσματα από όλο τον κόσμο ως προς την αντιοξειδωτική, λευκαντική και αντηλιακή δράση. Μάλιστα η Korres είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που αξιοποιεί τα ευρήματα αυτής της έρευνας, προάγοντας την καινοτομία στη βιομηχανία καλλυντικών.

Καθαρή λουπεόλη, για πρώτη φορά σε καλλυντική σύνθεση

Πώς κατάφερε η Korres να ενσωματώσει για πρώτη φορά σε μια σειρά καλλυντικής περιποίησης την εξαιρετική δράση της λουπεόλης σε καθαρή μορφή; Το Εργαστήριο Korres εμπνεύστηκε και δημιούργησε το μόριο Active HALupeol. Ένα ενεργό πλέγμα υαλουρονικού οξέως επιτρέπει τη μεταφορά της καθαρής λουπεόλης στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και καταπολεμά τις ρυτίδες σε όλες τις διαστάσεις τους -σε βάθος, πλάτος και την επιφάνεια της επιδερμίδας – αποκαθιστώντας την τρισδιάστατη δομή της επιδερμίδας.

038_KORRES_KASTANIA

Λίγα λίγα για την αρκαδική καστανιά: 

Τα φύλλα της Καστανιάς αναδείχθηκαν ως τμήμα του φυτού, εξαιρετικά πλούσιο σε σημαντικές αντιοξειδωτικές δραστικές ουσίες. Το Εργαστήριο Korres εστίασε επιπλέον και στη λουπεόλη, που εντοπίστηκε και στα φύλλα της Καστανιάς, λόγω της αποδεδειγμένης αντιφλεγμονώδους και αντιοξειδωτικής δράσης της. Η Αρκαδία επιλέχθηκε ως η καταλληλότερη περιοχή για τη βιολογικά πιστοποιημένη καλλιέργεια της Καστανιάς και την προμήθεια άριστης ποιότητας φύλλων αυτής.

Η κοινωνική παράμετρος υπήρξε σημαντικός παράγοντας σύμπραξης στο πλαίσιο του εκτενούς δικτύου ηθικών συνεργασιών που διατηρεί η εταιρεία με καλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, κοινωνικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Για πολλά χρόνια σημαντικό εισόδημα μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της Αρκαδίας βασίστηκε στην καλλιέργεια της Καστανιάς. Ειδικότερα οι Αραχαμίτες, ένα γραφικό χωριό σε κοντινή απόσταση από την Τρίπολη, έχει παράδοση στη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Ωστόσο οι καταστρεπτικές πυρκαγιές του πρόσφατος παρελθόντος έπληξαν τις εκτάσεις καστανιάς, ώστε ήταν επιτακτική η οικονομική ενίσχυση της περιοχής. Η ΚΟΡΡΕΣ συνεργάζεται στους Αραχαμίτες με τον καλλιεργητή κο Δ. Μανιάτη, βάσει των αρχών συμβολαιακής γεωργίας, παρέχοντας, παράλληλα, τεχνική υποστήριξη για τη βελτιστοποίηση των πρακτικών βιολογικής καλλιέργειας.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here