Πόσο απαραίτητο είναι το ιαματικό νερό για την ομορφιά μας;

 

Περισσότερο από όσο νομίζουμε, λένε οι έρευνες

Η ιστορία ξεκινά εδώ και πάρα πολύ καιρό, στην  καρδιά των γαλλικών ηφαιστείων, στη σημερινή προστατευόμενη περιοχή της Auvergne. Το νερό της βροχής προχωρά μέσα από μικροσκοπικές ρωγμές, πραγματοποιώντας μια μεγάλη και αργή πορεία μέσα από τα κρυσταλλικά πετρώματα. Ερχόμενο σε επαφή με μια μοναδική ποικιλία μαγματικών πετρωμάτων, εμπλουτίζεται με την πάροδο των αιώνων με έναν εξαιρετικό συνδυασμό μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Καθώς κυκλοφορεί στα έγκατα της γης, η θερμοκρασία του ανεβαίνει, κατά 3-4°C κάθε 100 μέτρα. Η διαδρομή του το οδηγεί ως τα 4.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, όπου φτάνει ως τη θερμοκρασία των 140°C και εμπλουτίζεται με διοξείδιο του άνθρακα. Από εκεί, υπό πίεση φτάνει στην επιφάνεια μέσα σε μόλις μερικές ημέρες χωρίς να χάνει ούτε στο ελάχιστο τις ιδιότητες και την περιεκτικότητά του σε μέταλλα. Από την πηγή του, αντλείται αγνό κι ανέπαφο, παρθένο από οποιαδήποτε μορφή ρύπανσης, από βάθος 15 μέτρων.

 

 

Τι το κάνει ιδιαίτερο; Μέσω αυτής της αργής πορείας, το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy αποκτά μια μοναδική περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Τα 15 μεταλλικά στοιχεία του, με περιεκτικότητα 5,2 g/l, του δίνουν τη μεγαλύτερη ποικιλία μεταλλικών στοιχείων και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ιχνοστοιχείων. Πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα νερό, είναι ένα πραγματικό δραστικό συστατικό, με 15 μέταλλα απολύτως ζωτικά για την υγεία της επιδερμίδας. Είναι γνωστό ότι τα μέταλλα δε μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό, ενώ είναι απαραίτητα για το μεταβολισμό και η επιδερμίδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα μέταλλα συμμετέχουν ιδιαίτερα στη σύνθεση ενζύμων και ορμονών, ενώ αποτελούν και απαραίτητους παράγοντες για τη δημιουργία των ιστών της επιδερμίδας και επηρεάζουν την ισορροπία οξέων- βάσεων. Επομένως, είναι απαραίτητη η εξωτερική πρόσληψή τους.

Τι προσφέρει στο δέρμα μας; 

Αποκατάσταση ισορροπίας: Το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy εξισορροπεί το pH όταν παρουσιάζονται επιθετικοί παράγοντες, όπως π.χ. η ρύπανση, την οποία μπορούμε να συγκρίνουμε με μια όξινη επίθεση.

Ενίσχυση: Ενισχύει την αντοχή της επιδερμίδας έναντι της ακτινοβολίας UVA και του οξειδωτικού στρες και αυξάνει τη σύνθεση σημαντικών ενζύμων για τη φυσική διαδικασία αντιοξειδωτικής άμυνας της επιδερμίδας.

Ανανέωση: Επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας (συσφίγγει τους πόρους, διατηρεί τα επίπεδα σμήγματος, μειώνει την απώλεια νερού).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here