Τα after-sun προϊόντα δεν λείπουν από το πρόγραμμά μας

Προστασία μετά την έκθεση στον ήλιο 

Εμείς οι γυναίκες βιαζόμαστε να αποκτήσουμε το πολυπόθητο ηλιοκαμένο δέρμα. Τα μπάνια έχουν ήδη ξεκινήσει για τις περισσότερες και η ηλιοθεραπεία είναι στο φουλ της. Το αντηλιακό εννοείται πως είναι στην κορυφή της λίστας των beach essentials και θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν αμελείτε την συχνή του ανανέωση.

Λίγο τα θαλάσσια σπορ, λίγο το βιβλίο που διαβάζετε και σας έχει τραβήξει την προσοχή, το κοκκίνισμα είναι μέσα στο πρόγραμμα και εσείς όταν γυρνάτε στο σπίτι διαπιστώνετε πως έχετε καταλήξει σαν τον αστακό. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε πάντα είναι πως τα after-sun προϊόντα δεν ενδείκνυνται μόνο για τις περιπτώσεις εγκαυμάτων αλλά και για όλη την διάρκεια των καλοκαιρινών μπάνιων, ακόμη και τότε που πλέον έχουμε μαυρίσει και θεωρητικά τουλάχιστον ο κίνδυνος έχει μειωθεί κατά πολύ.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται μετά την έκθεσή μας στον ήλιο δεν είναι απλές ενυδατικές κρέμες. Περιέχουν πλούσια αναπλαστικά συστατικά που βοηθούν το δέρμα να αναπνεύσει, να επανακτήσει την χαμένη του ελαστικότητα και βοηθάνε πολύ στην αποφυγή του ξεφλουδίσματος, στην ανακούφιση του πόνου από τα ηλιακά εγκαύματα αλλά και την παράταση του μαυρίσματος μας.

Αυτό που πρέπει να έχετε πάντα κατά νου, είναι πως το δέρμα μας δεν ξεχνάει ποτέ. Πως οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου λειτουργούν αθροιστικά, και πως το γεγονός πως πέρασε ένας χειμώνας μακριά από τον ήλιο, δεν σημαίνει πως το δέρμα μας, μπορεί εκ νέου να ταλαιπωρηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

  • Vichy

 

Από την Εύη Τσανάκα 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here