14.000 σωσίβια προσφύγων στο Konzerthaus του Βερολίνου

A art installation by Chinese artist Ai Weiwei with life vests used by refugees and collected at the Greek island of Lesbos is set up at the Konzerthaus Berlin (Concert Hall Berlin) for the Cinema For Peace gala alongside the 2016 Berlinale Film Festival in Berlin, Saturday, Feb. 13, 2016. The charity gala will take place at the Konzerthaus on Monday, Feb. 15, 2016. (AP Photo/Markus Schreiber)

Ένας από σκληρούς επικριτές της Ευρώπης σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες, ο Ai Weiwei επέλεξε έναν πολύ ιδιαίτερο αλλά “ηχηρό” τρόπο για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το προσφυγικό δράμα που εκτυλίσσεται στις ακτές της Ευρώπης. Ο διάσημος καλλιτέχνης και ακτιβιστής «πλημμύρισε» το Βερολίνο με το πιο χαρακτηριστικό αντικείμενο αυτής της κατάστασης: τα σωσίβιά τους.
Ο Weiwei πρόσφατα έφτιαξε στούντιο στη Λέσβο και άρχισε να συγκεντρώνει χιλιάδες σωσίβια που αφήνουν στις παραλίες του νησιού οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Στόχος του η καλλιτεχνική εγκατάσταση που δημιούργησε στο Βερολίνο.


Χρησιμοποίησε σχεδόν 14.000 από αυτά τα πορτοκαλί σωσίβια, με τα οποία τύλιξε τις κολώνες του συναυλιακού μεγάρου του Βερολίνου, του περίφημου Konzerthaus.Το έργο του εγκαταστάθηκε στο πλαίσιο της 66ης Berlinale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here