69ο Φεστιβάλ Καννών: Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ο George Miller

Είναι πλέον επίσημο! Ο δημιουργός του saga Mad Max, George Miller θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της επιτροπής του 69ου Φεστιβάλ των Κανών, που θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 22 Μαΐου. Πρόκειται για τον πρώτο Αυστραλό που προεδρεύει στο Φεστιβάλ.

Το 1979 ξεκίνησε η περιπέτεια των Mad Max, με το νεαρό -τότε- Mel Gibson που άδραξε την ευκαιρία για να γίνει παγκοσμίως γνωστός. Ο σκηνοθέτης είχε αποκαλύψει κάποτε ότι είχε εμπνευστεί από από τους κώδικες των road movie, των western και των ταινιών επιστημονικής φαντασίας της παιδικής του ηλικίας στο Queensland, όπου οι κάτοικοι ασχολούνται πολύ με τα αυτοκίνητα.

«Όταν έγινα γιατρός στα επείγοντα και είδα πόσο ατυχήματα συμβαίνουν με τα αυτοκίνητα αναστατώθηκα. Κι αυτό είναι μέρος των Mad Max. Κυρίως στην πρώτη ταινία».
Ο George Miller εγκατέλειψε την καριέρα του ως γιατρός για να αφοσιωθεί στον κινηματογράφο. Μία από τις ταινίες που τον καθιέρωσε είναι και “Οι Μάγισσες του Eastwick” (1987) με πρωταγωνιστές τον Jack Nicholson, τη Cher και τη Susan Sarandon.
Η τελευταία ταινία Mad Max: Fury Road, με την Charlize Theron και τον Tom Hardy στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, παρουσιάστηκε εκτός διαγωνισμού πέρσι στο Φεστιβάλ των Κανών και παράλληλα είχε λάβει 10 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ, όπως στις κατηγορίες “καλύτερης ταινίας” και “καλύτερης σκηνοθεσίας”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here