Αφροδίτη Χόντου: Ηighlights από την καμπάνια “Αλλάζουμε τον κόσμο”

Αντώνης Βλοντάκης, Αφροδίτη Χόντου, Νεκτάριος Σκαμνάκης.

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η καμπάνια “Αλλάζουμε τον κόσμο” από την Αφροδίτη Χόντου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, η οποία ήταν sold out και μεταξύ αυτών άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο. Στην εκδήλωση, εκτός από την ίδια την Αφροδίτη Χόντου, μίλησαν οι: Ξένια Καλδάρα, Ταμίλα Κουλίεβα, Βασίλης Ζούλιας, Πέννυ Μπαλτατζή, Γιώτα Κουνδουράκη και η Μένια Κουκογιάννη ως συν-ιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Καρκινάκι”, ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία. Ακολουθούν δηλώσεις από την Αφροδίτη Χόντου για την πηγή έμπνευσής της και την απάντηση στο ερώτημα που μας απασχολεί: Τελικά, αλλάζει ο κόσμος;

Περικλής Κονδυλάτος, Αφροδίτη Χόντου, Βασίλης Ζούλιας.

Σημείο εκκίνησης

Όλα ξεκίνησαν στο μυαλό μου από μια “αντίδραση” στη φράση του ποιητή T. S . Eliot: “Έτσι τελειώνει ο κόσμος. Όχι με έναν βρόντο, μα μ’ ένα λυγμό”. Επιμένω πως είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε τον κόσμο αυτόν να τελειώσει με κανένα λυγμό. Ο λυγμός δεν πρέπει να είναι η κατάληξη σε καμία προσπάθεια του ανθρώπου, ατομική ή ομαδική. Ίσως να τον χρειαζόμαστε, κι αυτό όχι απαραίτητα, ίσα ίσα για να ξεκινήσουμε να τον αλλάζουμε.

Ίσως γιατί ο άνθρωπος έχει μάθει να περιμένει πάντα μια καταστροφή για να κινητοποιηθεί. Αυτό όμως που εγώ προσπαθώ να πω στους ανθρώπους είναι ότι χρειάζεται αλλαγή αυτής της νοοτροπίας. Καμία καταστροφή δε χρειάζεται να περιμένουμε οι άνθρωποι για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.  Γιατί να περιμένουμε κάτι κακό να συμβεί, όταν μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας το καλό; Γιατί να περιμένουμε το λυγμό αντί να κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργήσουμε χαρά και γέλιο στη ζωή μας;

Ταμίλα Κουλίεβα, Αφροδίτη Χόντου

Nαι, αλλάζει ο κόσμος

Φυσικά και αλλάζει ο κόσμος. Δε χρειάζεται να “σώσουμε” τον κόσμο. Χρειάζεται απλά να τον βελτιώσουμε. Να τον κάνουμε λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε. Και όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αλλάζοντας απλά λίγο τους εαυτούς μας. Γνωρίζοντας καλύτερα τους εαυτούς μας.

Αν θα έλεγα κάτι στους ανθρώπους θα ήταν να κατανοήσουν την πραγματικότητα αυτού του κόσμου. Να ξεκινήσουν διαλέγοντας τα πράγματα που πραγματικά θέλουν να κάνουν, κατανοώντας ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα που θέλουν να λύσουν. Κατανοώντας τους εαυτούς τους, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι τέλειοι και ζητώντας βοήθεια.

Έτσι, αν όλοι μας το κάναμε αυτό, πριν βγούμε και αλλάξουμε τον κόσμο, θα ξεκινούσαμε, ως πρώτο βήμα, να σκεφτόμαστε τι χρειάζεται για να αλλάξουμε πρώτα στη δική μας ζωή. Και, αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα ανακαλύψουμε πως είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί και πραγματικά μπορεί να βγούμε εκεί έξω και να τον αλλάξουμε τον κόσμο!”

Tα πάντα εξαρτώνται από εμάς

Έχουμε ξεχάσει ότι η δύναμη να αλλάξουμε τη ζωή μας, βρίσκεται πάντα στα χέρια μας. Οι αλλαγές δεν ανήκουν σε μια μόνο ομάδα ανθρώπων, ανήκουν σε όλους μας. Δεν χρειάζεται να περιμένεις κάποιον να σου πει ότι είσαι κομμάτι μιας ομάδας. Ξεκίνα. Ξεκίνα κάνοντας ό,τι μπορείς με ό,τι έχεις, όπου και αν είσαι και με τον δικό σου τρόπο. Δεν χρειάζεται να είσαι ήρωας, να φοράς στολή, να αυτοαποκαλείσαι επαναστάτης ή να συμμετέχεις σε εκλογές! Πρέπει απλά να είσαι αρκετά γενναίος!

Δώσε αυτό που μπορείς να δώσεις, και κάνε αυτό που μπορείς να κάνεις. Δώσε τον χρόνο σου, την αγάπη σου, την καρδιά σου, το μυαλό σου σε οτιδήποτε κάνεις. Υπερασπίσου τις αξίες της ζωής σου και γίνε καλύτερος άνθρωπος!

Ξεκίνα με μικρά βήματα. Πρέπει να δίνεις σημασία στα μικρά βήματα και το πιο σπουδαίο πράγμα γύρω από αυτά είναι ότι σου δίνουν πολλές μικρές νίκες που σε ωθούν στο επόμενο μικρό βήμα, το οποίο μπορεί να μην είναι και τόσο μικρό. Μπορούμε να κάνουμε την ελπίδα,  πιθανότητα. Και ναι, πιστεύω απόλυτα πως ένα άτομο μόνο του μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!


Η καμπάνια “αλλάΖουμε τον κόσμο” θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από την Αφροδίτη Χόντου μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οργάνωση, Επιμέλεια, Παρουσίαση: Αφροδίτη Χόντου, Certified Life & Business Coach και Επικοινωνιολόγος.

www.afroditihondou.com

Χορηγός επικοινωνίας BEAUTÉ Magazine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here