Ένας αιώνας Ελληνική Μόδα

140 περίπου ενδύματα της συλλογής μόδας του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β. Παπαντωνίου» αποτελούν τον κεντρικό κορμό της έκθεσης «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και θα φιλοξενείται από τις 31 Οκτωβρίου και έως το τέλος του έτους στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. 

Σκοπός της έκθεσης που επιμελήθηκε ο Νίκος Σαριδάκης και ντύνει ηχητικά ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι η καταγραφή  της έμπνευσης που άντλησαν και κατέγραψαν μέσα από τα έργα τους δημιουργοί μόδας από όλες τις ιστορικές περιόδους του αστικού και λαϊκού πολιτισμού και η παρουσίαση της δημιουργικής αισθητικής πορείας του ελληνισμού μέσα από την μόδα και το μεράκι της χειροτεχνίας.

Παράλληλα με την έκθεση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα φιλοξενούνται σύγχρονες δημιουργίες υψηλής αισθητικής επιλεγμένων επιχειρήσεων ένδυσης που έχουν ως χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς και έμπνευσης, τον ελληνικό πολιτισμό.
Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού, καθώς και εκπαιδευτικές ξεναγήσεις Γυμνασίου και Λυκείου από το Τμήμα των Μουσειοπαιδαγωγών του «Ελληνικού Κόσμου».

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για να οργανώσετε την επίσκεψη σας εδώ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here