Επιστρέφει ο «Sherlock Holmes» με τρίτη ταινία;

Να είναι, άραγε, αλήθεια τα λεγόμενα του Robert Downey Jr.;

Ο ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του Robert Downey Jr. των τελευταίων χρόνων είναι αδιαμφισβήτητα ο Tony Stark/Iron Man. Ο άλλος είναι ο ντετέκτιβ/«λαγωνικό» Sherlock Holmes. Μπορεί από το 2011 και το «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» να επικεντρώθηκε περισσότερο στο Marvel Cinematic Universe (με μόνες εξαιρέσεις το «Chef» και το «The Judge» το 2014), αλλά ποτέ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο οι ταινίες του Guy Ritchie να «κλείσουν» με μία τρίτη ταινία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Robert Downey Jr. στο ShortList για να προωθήσει τη νέα του ταινία «Captain America: Civil War», ο ηθοποιός ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με το σκηνοθέτη Guy Ritchie για το «Sherlock Holmes 3» και πως «συζητάμε πάνω σε κάποιες βάσεις για την ταινία».

«Αν μπορούσαμε να γυρίσουμε την ταινία μέσω Skype, θα το είχαμε καταφέρει μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτές οι ταινίες είναι σημαντικές για εμάς και μπορεί να νιώθω κουρασμένος, αλλά είμαι και πολύ ενθουσιασμένος με την όλη ιδέα», δηλώνει ο Robert Downey Jr..

Πάνω στο σενάριο της τρίτης ταινίας του «Sherlock Holmes» δουλεύουν ο Drew Pearce («Iron Man 3», 2013 και «Mission Impossible – Rogue Nation», 2015) και ο Lionel Wigram («Sherlock Holmes», 2009 και «The Man form U.N.C.L.E.», 2015).

Επιπλέον, δίκαια είναι τόσο έντονη η συζήτηση σχετικά με το project, καθώς (προσοχή, ακολουθεί spoiler!) στην ταινία του 2011 «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» αποδεικνύεται πως ο Holmes σκηνοθέτησε τα θάνατό του μετά την αναμέτρησή του με τον Καθηγητή Moriarty στους Καταρράκτες του Reichenbach. Επομένως σίγουρα εγείρει ερωτηματικά ποια είναι η συνέχεια των περιπετειών του ήρωα του Sir Arthur Conan Doyle.

Ο Robert Downey Jr. φαίνεται να έχει ένα «κενό» στο όντως φορτωμένο πρόγραμμά του μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τις δύο ταινίες «Avengers: Infinity War», αλλά μέχρι το «Spider-Man: Homecoming» (πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα εμφανιστεί πάλι ως Tony Stark κι ως μέντορας του Peter Parker). Μένει μόνο να ολοκληρωθεί η παραγωγή του «Knights of the Roundtable: King Arthur», μια που εκτός από τον Ritchie που σκηνοθετεί, στο project συμμετέχει και ο Jude Law που στις ταινίες του Sherlock Holmes υποδύεται τον πιστό βοηθό του, Dr. John Watson. Ακόμη, όμως κι αν δεν καταφέρουν να ξεκινήσουν μέσα στο 2016 τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Sherlock Holmes, δεν αποκλείεται οι συντελεστές να «πιάσουν δουλειά» στην πρώτη ευκαιρία!

Όσο για εμάς; Θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη, ενώ θα είναι δεδομένος ο ενθουσιασμός μας αν όντως ξεκινήσει η παραγωγή! Επιστροφή του τηλεοπτικού ΚΑΙ του κινηματογραφικού Sherlock; Υπέροχα!

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here