Έρχεται το κινητό που θα φορτίζει πλήρως σε λίγα μόλις λεπτά

 

“Δώσε μου ένα τέταρτο να φορτίσει το κινητό και έρχομαι” – θα το πούμε πιο σύντομα από όσο νομίζουμε; 

Και ποιον δεν ενοχλεί η χρονοβόρα αναμονή πάνω από το κινητό για να φτάσουμε το πολυπόθητο και –κακά τα ψέματα- πολλές φορές ακατόρθωτο 100%; Όπως όλα δείχνουν, οι προσευχές μας εισακούσθηκαν και το πρώτο κινητό που θα φορτίζει σε μόλις 15 λεπτά βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ όσο νομίζατε.

Τα εύσημα ανήκουν στην ιαπωνική εταιρία Oppo που αν και λίγοι είναι αυτοί που στην Ελλάδα τη γνωρίζουν διαθέτει ένα λογισμικό που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Η τεχνολογία VOOC που χρησιμοποιεί από το 2014 είναι αντίστοιχη με αυτή της Qualcomm και άλλων που έχουν στόχο να φτάνουν το 80% της φόρτισης ενός κινητού σε λιγότερο από μία ώρα. Στο Mobile World Congress 2016, όμως, που έλαβε χώρα στην Μπαρτσελόνα, η εταιρία ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Super VOOC που θα έχει την ικανότητα να φορτίζει μία μπαταρία 2.500 milliampere-hour (mAh) σε μόλις 15 λεπτά με τη χρήση ενός συστήματος παλμικής φόρτισης χαμηλής τάσης στα 5 volts. Ακριβώς δε, χάρις στα 5 Volts που θα χρησιμοποιεί, θα είναι καλύτερη μελλοντικά για την μακροβιότητα της μπαταρίας.

Και σαν όλα αυτά να μην ήταν αρκετά, η Oppo έχει βάλει σαν στόχο να μειώσει περαιτέρω το χρόνο αναμονής μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα λόγια είναι περιττά… Thank you Oppo!

f34f3ede-2999-4a06-a226-444b3b2e0c53

Από την Νατάσσα Σχοινά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here