Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2016

Μπήκε ο Νοέμβρης και στη Θεσσαλονίκη ο μήνας αυτός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό και συγκεκριμένα με τον κινηματογράφο.

Έτσι και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινά αύριο, στις 3 Νοεμβρίου, και η Θεσσαλονίκη γίνεται σημείο συνάντηση ανθρώπων της Έβδομης Τέχνης και φίλων αυτής.

Ταινίες από δημιουργούς που εκφράζουν την δική τους πρωτοπόρα κι ανατρεπτική σκοπιά, masterclasses, αφιερώματα, εκθέσεις, παράλληλες εκδηλώσεις (όπως το δημοφιλές Taratsa Film Festival) αλλά και parties είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που θα λάβουν χώρα από στη Θεσσαλονίκη από τις 3 έως και τις 13 Νοεμβρίου. Έτσι οι σινεφίλ κάτοικοι κι επισκέπτες της συμπρωτεύουσας θα μπορούν να απολαύσουν τις ταινίες και τις εκδηλώσεις της επιλογής τους σε χώρους όπως τον κινηματογράφο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους (που είναι κι η εμβληματική έδρα του θεσμού) και σε χώρους του Λιμανιού, όπως το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε ένα *κλικ* εδώ για να δείτε αναλυτικά τις προβολές, καθώς και τις δράσεις κι εκδηλώσεις της διοργάνωσης.

Το κινηματογραφικό ταξίδι ξεκινά και φέτος στη Θεσσαλονίκη κι είστε όλοι καλεσμένοι!

 

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here