Game of Thrones: Τα 4 μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της Κυριακής

Jon Snow, Bran, Stannis, Cersei: To be or not to be?
Μετά από σχεδόν 10 μήνες αναμονής και αγωνίας, η σειρά που έχει καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές μπροστά στις οθόνες τους, επιστρέφει αυτήν την Κυριακή 24 Απριλίου με την έκτη σεζόν πιο δυναμικά από ποτέ. Ως γνωστόν, το τελευταίο επεισόδιο που είδαμε για το 2015 μας άφησε σε αγωνία για πολλούς λόγους κι έκτοτε οι διάφορες θεωρίες στο internet βρίσκονται στο pick τους.
Αλλά τελικά θα πάρουμε απάντηση στα «φλέγοντα» ζητήματα;

(ΠΡΟΣΟΧΗ – ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ SPOILERS)

1. Ο Jon Snow έχει πεθάνει;
Για εμάς το ζήτημα δεν είναι αν έχει πεθάνει, γιατί έχει γίνει σαφές και από τους παραγωγούς όλους αυτούς τους μήνες και από τα δύο τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει για την επόμενη σεζόν και από τη λογική εδώ που τα λέμε. Πως θα μπορούσε να επιβιώσει κανείς με τόσες μαχαιριές; Το θέμα είναι αν θα μείνει νεκρός ή αν ας πούμε μία κοκκινομάλλα μάγισσα –που όλως τυχαίως έφτασε στο Castle Black λίγο πριν την ανταρσία- τον αναστήσει. Υπάρχει και μία θεωρία «R+L=J» (περισσότερα δε λέμε για να μην κάνουμε μεγάλα spoilers σε όσους δεν έχουν διαβάσει) που χωρίς τον Lord Commander καταρρέει και αυτό είναι κάτι που δε θέλουμε σε καμία περίπτωση. Και φυσικά, εάν όντως ισχύει, δίνεται κι άλλος τρόπος ανάστασης…

2. Θα δούμε επιτέλους τον Bran στην πιο ενεργό δράση;
Μετά από μία σεζόν που πραγματικά αγνοείτο η τύχη του, το τρέιλερ της έκτης σεζόν μας αφήνει επιτέλους να δούμε που βρίσκεται ο γιος του αγαπημένου και αποθανόντος Ned Stark, χωρίς όμως να μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι θετικό ή αρνητικό. Στη σκηνή, άλλωστε, βρίσκεται σε απόσταση ενός δύο μέτρων από τον όχι και τόσο φιλειρηνικό Night’s King, του οποίου οι προθέσεις του είναι μάλλον ανοιχτές για debate. Το ότι εμφανίζεται και μόνο, όμως, ο Bran είναι μια αρχή!

3. Σκότωσε η Brienne τον Stannis;
Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα κι αυτό γιατί στη σκηνή το πλάνο απομακρύνθηκε την επίμαχη στιγμή που ακούστηκε το σπαθί της Brienne και το GOT δε φημίζεται για την παράληψη θέασης αιματοκυλισμένων γεγονότων. Οπότε, είναι εύλογη η απορία μήπως εν τέλει δεν το έκανε. Παρόλα αυτά, ο θάνατος του Stannis ήταν μάλλον από τα πρώτα στη λίστα της κι έτσι προκύπτει το ερώτημα γιατί να του χαριστεί, ερώτημα που και η ίδια η ηθοποιός όταν της τέθηκε δεν απάντησε.

4. Θα δούμε την εκδίκηση της Cersei;
Εντάξει, πλέον έχουμε μπει στα πιο αυτονόητα ερωτήματα των οποίων η απάντηση είναι έως και περιττή. Της ξύρισαν το κεφάλι, την ξεγύμνωσαν, την εξευτέλισαν, οσονούπω θα μάθει και για τη δολοφονία της αγαπημένης της κόρης… Η Cersei που ξέρουμε και «αγαπάμε» (τα εισαγωγικά είναι απαραίτητα) δεν υπάρχει περίπτωση να μη σπείρει το θάνατο σε όποιον είχε και την παραμικρή σχέση. Και ας μην ξεχνάμε το περίφημο ρητό «A Lannister always pays his debts».

Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here