Η Δήμητρα Κούζα ανεβαίνει σε “Ανεμοδαρμένα Ύψη”

 

Μετά από ακούραστες περιπλανήσεις σε όλη την Ελλάδα, η θεατρική ομάδα «Χώρος» φώλιασε πια στον Βοτανικό, εκεί όπου η Δήμητρα Κούζα είναι αποφασισμένη να πατήσει τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» και να τα κατακτήσει.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πάθος σας; Το να είμαι καλά με τον εαυτό μου. Μου δίνει ώθηση για όλα τα υπόλοιπα.

Τι εκτιμάτε στους ανθρώπους; Την ειλικρίνεια και την ευγένεια. Σπάνια βέβαια χαρακτηριστικά αλλά για μένα δεδομένα για τους ανθρώπους που επιλέγω να συναναστρέφομαι.

Αγαπημένο σημείο στην Αθήνα: Το Θησείο, ο λόφος του Φιλοπάππου, η Απ. Παύλου, η Δ. Αρεοπαγίτου, σημεία που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι κάπου αλλού.

 

 

Ηθοποιός σημαίνει: Προσωπική υπόθεση, απόφαση και επιλογή. Ο ηθοποιός που θέλω και επιδιώκω εγώ να είμαι περιλαμβάνει σκηνική ειλικρίνεια και  συνεχόμενη βελτίωση και ανάπτυξη των εκφραστικών μου μέσων.

Τι σας ώθησε να μπείτε στην ομάδα «Χώρος»; Η ανάγκη να βρίσκομαι σε ένα χώρο καλλιτεχνικό, όπου θα υπάρχει η διαρκής αναζήτηση νέων σκηνικών εργαλείων και εκφραστικών μέσων του ηθοποιού. Ένας χώρος όπου θα υπάρχει το έδαφος να εξελίσσομαι σαν ηθοποιός και όχι να «επαναπαύομαι».

Τι θυμόσαστε από την εποχή των περιοδειών; Τραπέζια με άπειρο φαγητό, ρακές, τσίπουρα, ότι καλό έβγαζε ο τόπος κάθε φορά, το οποίο πρόσφεραν απλόχερα οι άνθρωποι του. Στήσιμο, κουβάλημα, κούραση. Μουσικές, χοροί, εκφράσεις ανθρώπων που είχαν να δουν θέατρο 50 χρόνια. Όλα αυτά μου έδωσαν δύναμη, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να στέκομαι πάνω στη σκηνή και περισσότερη εγρήγορση. Γιατί όταν παίζεις σε κάποια πλατεία ή στο δρόμο όλα μπορεί να συμβούν!

Τι δημιουργεί μια επιτυχημένη ομάδα-συνεργασία; Η επιτυχία είναι κάτι που πρέπει διαρκώς να επαναπροσδιορίζεις, είναι η συνάντηση ανθρώπων-συνεργατών, όπου ο καθένας κουβαλώντας το δικό του προσωπικό ταλέντο, δυνατότητες, εμπειρίες και γνώσεις θα στηρίξει και θα ενισχύσει, με αυτόν τον τρόπο, την ομάδα. Με τη διαφορετικότητα του, αλλά και με μια κοινή διάθεση και όρεξη για τη δουλειά.

 

 

Τι έκανε την ομάδα να επιλέξει τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη»; Είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα. Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη είναι ένας τόπος απομακρυσμένος, άγριος. Εκεί γεννιέται ο έρωτας της Κάθρην και του Χήθκλιφ. Δύο χαρακτήρες όμοιοι μεταξύ τους, πολυδιάστατοι, σκληροί, πολύ ελκυστικοί και μεγάλη πρόκληση για έναν ηθοποιό να τους προσεγγίσει.

Επόμενος στόχος σας είναι: Ένα μεγάλο μου όνειρο είναι να ασχοληθώ παραπάνω με τον κινηματογράφο. Είναι ένα πολύ διαφορετικό μέσο από το θέατρο αλλά εξίσου μαγευτικό. Απαιτεί από τον ηθοποιό τον απόλυτο έλεγχο των εκφραστικών του μέσων, όχι ότι δεν το απαιτεί το θέατρο. Αλλά στο σινεμά και ένα ματοτσίνορο που έχει φύγει από τη θέση του φαίνεται!

Ανεμοδαρμένα Ύψη στο Θέατρο Χώρος 

Διεύθυνση: Πραβίου 6, Βοτανικός

Παραστάσεις:  Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 

Πρεμιέρα: από 9/3/2018 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here