Η Marina Abramovic και πάλι στην Αθήνα

Serbian-born performance artist Marina Abramovic attends a press conference to announce her latest durational performance at the Serpentine Gallery in Hyde Park, central London on June 9, 2014. The performance will last for a total of 512 hours and will begin on June 11. AFP PHOTO / WILL OLIVERWILL OLIVER/AFP/Getty Images

Η διάσημη performer πρόκειται να αναλάβει την διεύθυνση μιας εικαστικής παράστασης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό NEON. Το εγχείρημα έχει τίτλο «Performance and Immaterial Art» και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μουσείου Μπενάκη.

Το νεοσύστατο «NEON-MAI Lab» θα τρέξει παράλληλα με ένα δεύτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, επίσης στο χώρο του μουσείου, στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η Μέθοδος Abramovic όπου οι θεατές θα αλληλεπιδρούν με τα έργα και θα γίνονται κομμάτι τους.

Η Marina Abramovic ανέφερε σχετικά με το συγκεκριμένο project: «Ζούμε σε ένα κόσμο με συνεχείς αντιπερισπασμούς, όπου το να βρεις λίγο χρόνο για να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Σχεδίασα αυτή την εμπειρία για να δώσω την ευκαιρία στο κοινό να ελευθερωθεί από αυτούς τους αντιπερισπασμούς και να συνδεθούν με τους εαυτούς τους, ο ένας με τον άλλον, καθώς και με την παρούσα στιγμή. Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερη ανάγκη για κάτι τέτοιο, από όσο υπάρχει τώρα στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα».
Το NEON-MAI Lab θα αποτελείται από την ίδια την Abramovic, η οποία θα εργάζεται μαζί με τους ανερχόμενους καλλιτέχνες που επέλεξε, πάνω στις αρχές της καλλιτεχνικής της μεθόδου. Η σειρά ασκήσεων που δομούν τη Μέθοδο Abramovic, η οποία έχει αναπτυχθεί μέσα από 40 χρόνια συνεχούς εξάσκησης, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να πιέζει τα όρια του σώματος και του μυαλού. Η δουλειά που προκύπτει από αυτό έχει σκοπό να θολώνει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο κοινό και την τέχνη που έχει δημιουργηθεί.

Το project θα διεξαχθεί από 10 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here