Η πανοπλία του Iron Man αποκτά άρωμα… γυναίκας!

Η ”Ironheart” ανακοινώθηκε από τη Marvel Comics

Φίλες των comic books και των σούπερ ηρώων, ανοίξτε καλά τα μάτια και δώστε βάση, καθώς αλλάζουν πολλά στο πεδίο της Marvel!

Το πηδάλιο (ή καλύτερα το χειρισμό) της πανοπλίας του κληροδοτεί ο Tony Stark aka Iron Man κι ο δημοφιλής ήρωας της Marvel δίνει τη θέση του σε ένα νέο ήρωα. Για την ακρίβεια… μία νέα ηρωίδα!

Η πανοπλία περνά στην Αφροαμερικανή έφηβη Riri Williams, η οποία αποδεικνύεται επιστημονική ιδιοφυΐα και σε ηλικία μόλις 15 ετών φοιτά στο MIT. Τότε είναι που θα τραβήξει και την προσοχή του Tony Stark, καθώς η νεαρή Riri θα κατασκευάσει στον κοιτώνα της (!) τη δική της πανοπλία.

Όπως είναι λογικό, όμως, δε γίνεται το ηρωικό alter ego του νέου αυτού χαρακτήρα να εξακολουθεί να αποκαλείται “Iron Man”! Σε δηλώσεις του, ο δημιουργός του “Invincible Iron Man” (όπου και θα εμφανιστεί η Riri Williams), Brian Michael Bendis, αποκάλυψε πως η νεαρή ιδιοφυΐα θα γίνει γνωστή ως “Ironheart”. «Με τον Joe (Quesada, αρχισυντάκτη της Marvel) καταλήξαμε πως το όνομα “Ironheart” ανταποκρίνεται στην ψυχοσύνθεση της Williams, όπως και στο συνολικό franchise του Iron Man. Άλλωστε, ο Tony (Stark) φόρεσε πρώτη φορά την πανοπλία προκειμένου να σωθεί έπειτα από τον τραυματισμό του στην καρδιά. Η Riri τη φοράει για διαφορετικούς λόγους, αλλά στο επίκεντρο θα είναι πάλι η καρδιά. Όταν κυκλοφορήσει η ιστορία, θα εντυπωσιαστείτε από την απλότητα αλλά και τη μοναδικότητα της πρότασης του Joe».

Ο χαρακτήρας της Riri Williams θα κάνει το ντεμπούτο της το φθινόπωρο στο πρώτο τεύχος της σειράς ”Invincible Iron Man” σε σενάριο του Bendis, ενώ τα σκίτσα είναι του Stefano Caselli. Αν κι ακόμη είναι άγνωστη η θέση που θα έχει η Riri “Ironheart” Williams στον κόσμο των super ηρώων της Marvel, η εμφάνισή της μετά από εκείνες του Λατινοαμερικανού Miles Morales ως Spider-Man και της Jane Foster ως θηλυκός Thor (ενδεικτικές αναφορές) αποδεικνύει πως το δημιουργικό σύμπαν της Marvel επεκτείνεται χωρίς διακρίσεις σε φύλο, φυλή ή θρησκεία.

 

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here