Η Polaroid δίνει ζωή στις φωτογραφίες μας

Σε μία συνάντηση παρελθόντος και μέλλοντος

Σε μία εποχή όπου η τεχνολογία προχωρά με θηριώδη σχεδόν άλματα, η επαναφορά μίας καινοτομίας του περασμένου αιώνα δημιουργεί και μία αίσθηση γλυκιάς νοσταλγίας. Ο λόγος για την Polaroid, την εταιρεία που το 1948 κυκλοφοόρησε την πρώτη φωτογραφική μηχανή με άμεση εκτύπωση και που είναι αγαπητή στους φίλους της φωτογραφίας ακόμη και σήμερα. Άλλωστε οι μηχανές που πλέον λανσάρει η Polaroid παραμένει πιστή στο πρώτο εκείνο concept.

Το 2016 η σύμπραξη της Polaroid με μία από τις εκατοντάδες startup εταιρείες της Silicon Valley «γέννησε» την εφαρμογή Polaroid Swing. Πρόκειται για μία photo app η οποία χαρίζει κίνηση στις φωτογραφίες που τραβάτε με το smartphone μας με μία απλή κίνηση (εξού κι ο όρος «swing») της συσκευής.

Αν κι υπάρχει ήδη η εφαρμογή Boomerang που κάνει κάτι αντίστοιχο δημιουργώντας Videos διάρκειας έξι δευτερολέπτων, η Polaroid Swing το κάνει μέσα σ’ ένα δευτερόλεπτο. Γι’ αυτό κι η εταιρεία αποκαλεί τα στιγμιότυπα «κινούμενες στιγμές».

Σε συνέντευξη τύπου ο συνιδρυτής του Twitter και πρόεδρος της Swing, Biz Stone, δήλωσε πως η εφαρμογή μπορεί να αλλάξει την προοπτική της φωτογραφίας.

Για την ώρα, η Polaroid Swing App είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές iPhone, αλλά καθ’ οδόν είναι και μία έκδοση για τους χρήστες συσκευών Android.

Τι λέτε; Θα την κατεβάσετε;

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here