Η βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης στη μεγάλη οθόνη

«Σίγουροι» πρωταγωνιστές  της ταινίας “Patriot’s Day” οι Mark Wahlberg κι ο βραβευμένος με Oscar J.K. Simmons

Τρία χρόνια μετά τη συνεργασία τους στο «Lone Survivor», ο σκηνοθέτης Peter Berg συναντιέται και πάλι με τον ηθοποιό Mark Wahlberg. Αυτή τη φορά οι δυο τους θα επικεντρωθούν στο τραγικό συμβάν της βομβιστικής επίθεσης στο μαραθώνιο της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013. Η ταινία «Patriot’s Day » θα εξερευνήσει τις έρευνες των αστυνομικών καθώς και τις κινήσεις τους, ενώ στο project ήρθε να συμμετάσχει κι ο βραβευμένος με Oscar J. K. Simmons.

Η προσθήκη του Simmons στο καστ ανακοινώθηκε μέσω του Deadline, όπου ο ηθοποιός απεικονίζεται να υποδύεται το λοχία Jeffrey Pugliese. Ο Pugliese, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Waterfront, είναι γνωστός ως ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν απέναντι στους αδερφούς Tsarnaev. Ο λοχίας Pugliese διακρίθηκε για τη συμμετοχή του στη σύλληψη των δύο υπόπτων, ενώ μάλιστα είχε ανταλλάξει πυροβολισμούς με τον Tamerlan Tsarnaev.

Αν κι ο J.K.Simmons μας έχει συνηθίσει σε ρόλους αστυνομικών, ο ρόλος του στο «Patriot’s Day» αναμένεται να απαιτεί περισσότερη δράση από την πλευρά του ηθοποιού. Δεδομένων των ακραίων συνθηκών που βίωσε ο λοχίας Pugliese στην αναμέτρησή του με τους αδερφούς Tsarnaev, αλλά και του δραματικού χαρακτήρα των ταινιών του Berg, ο Simmons πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω για να προκαλέσει δέος. Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς την καλή σωματική του κατάσταση για το «Whiplash», δε διαφαίνεται λόγος ανησυχίας, μια που ο Simmons θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του.

Παράλληλα δύο ακόμη ταινίες που αφορούν το συμβάν της Βοστόνης βρίσκονται σε εξέλιξη, το «Boston Strong» και το «Stronger». Η διαφορά είναι πως αυτές επικεντρώνονται στους δρομείς του μαραθωνίου και  θύματα της επίθεσης, ενώ το «Patriot’s Day» βασίζεται περισσότερο στις προσπάθειες και τις έρευνες των αρχών ώστε οι υπεύθυνοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Πρόκειται στην ουσία για μία ιστορία που θα ειπωθεί με τα «κυβικά» του Peter Berg κι η συνεργασία του σκηνοθέτη με τον Mark Wahlberg και τον J. K. Simmons αναμένεται πως δε θα μπορεί να μπει σε ανταγωνισμό με τις άλλες.

Με τους δύο ηθοποιούς να είναι οι πρώτοι που συμφώνησαν για το project, η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Μάρτιο. Με αυτό κατά νου, ο Peter Berg θα πρέπει να φέρει νέα ταλέντα για να συμπληρώσει το καστ, πράγμα που σημαίνει πως στις επόμενες εβδομάδες θα μάθουμε κι άλλα ονόματα. Αν γίνει αυτό, τότε λογικό είναι να μιλάμε για ένα project πολύ πιο φιλόδοξο απ’ όσο ίσως φανταζόμαστε.

Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα να γίνουν (φυσικά) στη Βοστόνη, ενώ φημολογείται πως θα γίνει μία προβολή της ταινίας στις 21 Δεκεμβρίου σε Νέα Υόρκη, Βοστόνη και Λος Άντζελες προτού γίνει η διανομή για προβολή στις 31 Ιανουαρίου 2017.

 

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here