Η Zoe Saldana «μεταμορφώνεται» σε Nina Simone

Για τις ανάγκες της νέας της ταινίας με τίτλο «Nina»
Η Zoe Saldana μας έχει συνηθίσει περισσότερο σε ρόλους δυναμικών γυναικών: Neytiri στο «Avatar», Uhura στα νέα «Star Trek», Gamora στο «Guardians Of The Galaxy»… μακριά η λίστα. Στη «Nina» της Cynthia Mort (σεναριογράφος του «The Brave One», 2007) θα τη δούμε εντελώς διαφορετικά, καθώς θα υποδυθεί τη θρυλική τραγουδίστρια της jazz, blues και soul μουσικής Nina Simone.
Σκοπός του κινηματογραφικού αυτού project είναι να εξερευνήσει τη ζωή της μεγάλης τραγουδοποιού. Έμφαση θα δοθεί κυρίως κατά την περίοδο που έζησε στη Γαλλία, τότε που η καριέρα της δοκιμάζεται και την προσπάθειά της να απεμπλακεί από τα πάθη της, όπως το ποτό και τις εκρήξεις θυμού της για να επανέλθει στη δόξα. Στο ρόλο του βοηθού της και μετέπειτα μάνατζέρ της Clifton Henderson θα συναντήσουμε τον David Oyelewo.

Ως γνωστόν, η Nina Simone ήταν μία τραγουδίστρια με τεράστια επιρροή στη μουσική, εμπνέοντας καλλιτέχνες ακόμη και μετά το θάνατο της το 2003.

Αν κι υπήρξαν αντιδράσεις για την επιλογή της Saldana, καθώς χρειάστηκε να μακιγιαριστεί ώστε να αποκτήσει το σκουρόχρωμα δέρμα της Simone, σε γενικές γραμμές φαίνεται πως υποκριτικά η ηθοποιός θα καταφέρει να γοητεύσει το κοινό. Ή τουλάχιστον, αυτό είναι διατεθειμένο να της δώσει την ευκαιρία.
Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα φτάσει στις σκοτεινές αίθουσες η «Nina», αλλά προς ώρας μπορείτε να πάρετε μία ιδέα με το trailer της ταινίας.
https://www.youtube.com/watch?v=p6yfxOCiHr4

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here