Η ζωή του Alexander McQueen σε ταινία

Ο σκηνοθέτης Andrew Haigh, ετοιμάζει ταινία βασισμένη στην πολυτάραχη ζωή του Alexander McQueen, που αυτοκτόνησε το 2010 έπειτα από πολυετή μάχη με τη μανιοκατάθλιψη.
Ο βραβευμένος δημιουργών των ταινιών 45 Years και Weekend, θα στηριχθεί στο υλικό της παράστασης που ανέβηκε στo West End με θέμα τη ζωή και την καριέρα του πρωτοποριακού κι εκκεντρικού fashion designer, σύμφωνα με το Deadline.

Ο McQueen, ξεχώριζε για το ανήσυχο πνεύμα του και είχε ντύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς βιομηχανίας του κινηματογράφου και της μουσικής. Είχε βραβευτεί 4 φορές ως fashion designer of the year στη Μεγάλη Βρετανία και είχε συνεργαστεί με τον David Bowie στο σχεδιασμό της γκαρνταρόμπας του για την περιοδεία του το 2006-07 , ενώ ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωση, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας ήταν μεταξύ των πιο πιστών πελατών του.

Από το 1996 ήταν επικεφαλής του οίκου Givenchy. Το 2000 άρχισε τη συνεργασία του με τον οίκο Gucci και τερμάτισε οριστικά τις σχέσεις του με τη Givenchy, πράγμα που του έδωσε μεγαλύτερη έμπνευση και δημιουργικότητα στο σχεδιασμό ρούχων. Το 2007 άνοιξε καταστήματα σχεδόν σε όλο τον κόσμο ενώ το 2009, μετά από διακοπές του στις Μαλβίδες, εμπνεύστηκε και σχεδίασε μια νέα σειρά με φορέματα. Η σειρά αυτή, πήρε το όνομα “manta ray” καθώς το σχέδιο των ρούχων θύμιζε σαλάχι. Ο Mcqueen ήταν ο πρώτος που σχεδίασε χαμηλοκάβαλα παντελόνια στην Ιστορία της μόδας και πολλοί υποστηρίζουν πως αυτά ήταν που τον χαρακτήριζαν σαν σχεδιαστή. Επίσης, πρωτοπόρησε και στον τομέα της πασαρέλας αφού ήταν ο πρώτος που έφερε στην Αγγλία μοντέλα από την Ινδία, ενώ τα clutch που σχεδίασε θα μείνουν αξέχαστα!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here