Μεταφέρεται το «The Jungle Book» στον κινηματογράφο

Η ταινία της Disney «Το Βιβλίο της Ζούγκλας» δια χειρός Jon Favreau («Iron Man» 1 & 2, «Chef») είναι γεγονός και πολλοί φίλοι την περιμένουν πώς και πώς όπως έγινε και με τη «Maleficent». Η ιστορία του Rudyard Kipling θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη σε ένα δυναμικό συνδυασμό live action και visual effects, επομένως αντιλαμβάνεστε πως μιλάμε για ένα αρκετά φιλόδοξο project.

Στο ρόλο του Μόγλη θα δούμε τον πρωτοεμφανιζόμενο Neel Sethi, ενώ τις φωνές τους στα ζώα – πρωταγωνιστές θα χαρίσουν μεταξύ άλλων ο Ben Kingsley (Bagheera ο Πάνθηρας), η Scarlett Johansson (Kaa ο Βόας) κι ο Idris Elba (Shere Khan ο Τίγρης). Το περιοδικό Empire «χάρισε» στους αναγνώστες του δύο στιγμιότυπα όπου εμφανίζονται ο πάνθηρας Bagheera κι ο πίθηκος King Louie.

Τον ψηφιακά διαμορφωμένο King Louie θα υποδυθεί ο Christopher Walken (σημ.: στην ταινία κινουμένων σχεδίων του 1967 τη φωνή του έδωσε ο μουσικός της jazz Louis Prima). Η διαφορά είναι πως δεν απεικονίζεται ως ουρακοτάγκος, αλλά περισσότερο με έναν εξαφανισμένο «πρόγονό» του, τον Γιγαντοπίθηκο.

Στην άλλη φωτογραφία οι αναγνώστες του Empire συναντούν το Bagheera, τον πάνθηρα – προστάτη του Μόγλη, με τον οποίο τριγυρνούν στη ζούγκλα. Ο Kingsley δηλώνει: «Δεν έχω ξαναδώσει τη φωνή μου σε ζώο. Μόνο όταν υποδύθηκα τον Don Logan στο “Sexy Beast”, όπου είχα βασίσει το χαρακτήρα σε ένα ροντβάιλερ. Μετράει;» (Και το Empire απαντά: ναι, μετράει!)

Αυτό που έρχονται να αναρωτηθούν όσοι θυμούνται με νοσταλγία την ταινία του 1967 με τα διασκεδαστικά τραγούδια είναι αν θα δούμε κάτι παρόμοιο και στη live action. Εδώ έρχεται να απαντήσει ο Favreau στο Empire: «Δε θέλαμε να το κάνουμε musical και το κοινό να θεωρεί πως κανένας χαρακτήρας δε μπορεί να πληγωθεί ή και να πεθάνει. Αλλά αυτά τα τραγούδια είναι κλασσικά. Δεν υπάρχει τόση μουσική όσο στην πρώτη ταινία, αλλά στις χαρακτηριστικές στιγμές, θα δείτε πως τιμήσαμε τη μουσική».
Η ταινία αναμένεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες σε λιγότερο από δύο μήνες – 21 Απριλίου, save the date! Disney fans, ενωθείτε και απολαύστε για την ώρα το trailer της ταινίας!

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here