Ο άνθρωπος που ξέχασε τη γυναίκα του

Πως είναι ξαφνικά ένα πρωινό, εκεί που βρίσκεστε στο μετρό να παθαίνατε ένα γενικό  black out  και να ξεχνούσατε τα πάντα στη ζωή σας; Συμβαίνει  στην καθημερινότητά μας, πολλοί σύζυγοι να  ξεχνούν διάφορα: ξεχνούν ότι η γυναίκα τους είχε ένα σημαντικό ραντεβού το πρωί ξεχνούν να πάρουν τα ρούχα απ’ το καθαριστήριο ορισμένοι ξεχνούν μέχρι και την επέτειο του γάμου τους. Κάποιοι έχουν ξεχάσει να πα΄ρουν και τα παιδιά τους από το σχολείο…

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον ήρωα του μυθιστορήματος του  John O’Farell, Βον  που έχει ξεχάσει την ίδια την ύπαρξη της γυναίκας του, αλλά και τα παιδιά του.
Το όνομά τους, το πρόσωπό τους, την κοινή τους ιστορία, ό,τι τους είπε ποτέ, ό,τι του είχαν πει ποτέ – έχουν όλα χαθεί, σβησμένα μυστηριωδώς σε μια καταστροφική στιγμή απώλειας μνήμης. Και τώρα πρέπει να ανακαλύψει  εκ νέου τη ζωή του – μόνο και μόνο για να μάθει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα διαζυγίου με τη σύζυγό του.

Τι θα συμβεί όμως, μόλις δει την άγνωστη γυναίκα του και την…ερωτευτεί; Με χιούμορ και πολλές πικρές αλήθειες για τη ζωή των ζευγαριών, ο συγγραφέας χαρίζει ένα διασκεδαστικό μυθιστόρημα, όπου το γέλιο εναλλάσσεται με την πίκρα της καθημερινότητας.
“Ο άνθρωπος που ξέχασε τη γυναίκα του” είναι η αστεία, συγκινητική και σπαραξικάρδια ιστορία ενός ανθρώπου που βιώνει ακριβώς αυτά. Και που θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για να γυρίσει το χρόνο πίσω, για μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει τη ζωή του απ’ την αρχή.

Αν το διαβάσετε σε δημόσιο χώρο, υπάρχει περίπτωση να σας κοιτάξουν περίεργα οι γύρω σας, γιατί θα κλαίτε από τα γέλια! Διαβάστε τι έγραψαν για το βιβλίο:

«Άλλη μια δόση κωμικής μεγαλοφυΐας.»
Mirror

«Ξεκαρδιστικό χάρη στην αληθοφάνειά του.»
The Times

«Να λύνεσαι απ’ τα γέλια.»
Mail On Sunday

«Αν έχει πλάκα ο Τζον Ο’Φάρελ; Έχει απίστευτη πλάκα!»
Mirror
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

O Τζον Ο’Φάρελ είναι ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ Ό,τι καλύτερο για έναν άντρα, Αυτή είναι η ζωή σου και Μπορεί να περιέχει ίχνη τρέλας. Έχει επίσης συγγράψει δύο εξαιρετικά επιτυχημένα βιβλία ιστορίας: το Μια καθ’ όλα μεροληπτική ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας και
το Μια καθ’ όλα εξοργιστική ιστορία της σύγχρονης Μεγάλης Βρετανίας, καθώς κι ένα βιβλίο με απομνημονεύματα με τίτλο Τα πράγματα θα φτιάξουν, δεν μπορεί. Πρώην σεναριογράφος, έχει συνεργαστεί με κωμικές σειρές όπως το Spitting Image και το Αlas Smith and Jones, είναι ο ιδρυτής του σατιρικού ιστότοπου NewsBiscuit και εμφανίζεται συχνά στις τηλεοπτικές εκπομπές Grumpy Old Men, Newsnight Review και Have I Got News For You

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here