Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας εμπνέουν τον Santiago Calatrava

Για μια ακόμα φορά το Dubai αγγίζει τον ουρανό

Όπως όλα δείχνουν, ο ουρανοξύστης Burj Khalifa πολύ σύντομα θα πάψει να είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και τα ηνία θα πάρει ένα κτίριο που βρίσκεται επίσης στο Dubai και του οποίου το όνομα ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό. Το Dubai, που έχει βάλει στόχο να «σπάει» κάθε φορά το δικό του ρεκόρ, θα διαθέσει ένα δισεκατομμύριο για την κατασκευή του εντυπωσιακού κτίσματος, το οποίο θα ξεπερνά ελαφρώς τα 828 μέτρα ύψους του προκατόχου του.

Το νέο αυτό κτίριο θα αναλάβει ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Santiago Calatrava και θα βρίσκεται στο κέντρο ενός αρχιτεκτονικού και εμπορικού «πολιτισμού» στην άκρη του Dubai Creek, με έκταση 5.9 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μάλιστα, κοντά στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται ένα καταφύγιο άγριας φύσης, το οποίο επισκέπτονται συχνά φλαμίνγκο και υδρόβια πουλιά.

Φυσικά, η πολυτέλεια και η χλιδή δεν πρόκειται να λείψουν, κάτι βέβαια απόλυτα αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κανείς το επίπεδο άνεσης που μας έχει συνηθίσει το Dubai. Ο πύργος θα περιλαμβάνει –μεταξύ των λοιπών- μέχρι και περιστρεφόμενα μπαλκόνια με εξαιρετικές λεπτομέρειες πρασίνου, εμπνευσμένα από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, όπου οι πελάτες θα μπορούν να μεταβούν και να θαυμάσουν την απαράμιλλη θέα αλλά και αισθητική του κτίσματος. Πιο «απλές» παροχές, όπως εστιατόρια, ξενοδοχείο 63 ορόφων και μερικά από τα μεγαλύτερα mall για ψώνια θα διατίθενται επίσης για τους επισκέπτες.

Πολλοί είναι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη κάνει τις πρώτες επαφές για να αποκτήσουν ένα από τα γύρω κτίσματα και τα διαμερίσματα με την αντίστοιχη θέα, προσφέροντας «θησαυρούς» για να γίνουν ιδιοκτήτες.
Τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέχρι το 2020, οπότε και το Dubai θα φιλοξενήσει το WorldExpo.

Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά

Photo credits

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here