Όσκαρ 2016: Ήρθε επιτέλους η ώρα του Leo;

Μετά από τόσες επιτυχημένες ερμηνείες, θεαματικές ερμηνείες, ανεβοκατέβασμα κιλών και αλλαγής φιλενάδων, ο πολύπαθος Leonardo di Caprio πρέπει μάλλον να νιώθει πιο κοντά στο πολύτιμο χρυσό αγαλματίδιο από ποτέ. Μπορεί να του το αρνηθούν ξανά; 

Πέραν της δικαιοσύνης που θα χαρακτήριζε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, οι λόγοι που υποστηρίζουν φέτος την υποψηφιότητά του είναι πολλοί:

  1. Πριν από ένα μήνα περίπου η βράβευσή του στις Χρυσές Σφαίρες του έδωσε ήδη κατά κάποιο τρόπο το εισιτήριο, μια που τα συγκεκριμένα βραβεία θεωρούνταν πάντα ένας προάγγελος των Όσκαρ. Αυτό μπορούν να του το διασφαλίσουν και οι Forest Whitaker (The Last King Of Scotland), Daniel Day Lewis (There Will Be Blood), Jeff Bridges (Crazy Heart), Colin Firth (The King’s Speech), Daniel Day Lewis, Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club), και Eddie Redmayne (The Theory Of Everything) που πήραν πρώτα σπίτι το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες πριν από τον χρυσό θείο Όσκαρ. (Ας ελπίσουμε μόνο να μην έχει την ίδια τύχη με τους Mickey Rourke (The Wrestler) και George Clooney (The Descendants) των οποίων τα βραβεία σταμάτησαν στο πρώτο βήμα!).
  2. Ο Leonardo έχει κερδίσει ήδη τρεις υποψηφιότητες Α’Ανδρικού ρόλου για τις ερμηνείες τους στις ταινίες The Aviator, Blood Diamond, και The Wolf Of Wall Street, και θα πρέπει να βραβευτεί και από την Ακαδημία, αν μη τι άλλο για την υπομονή του!
  3.  Η ταινία συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που φωνάζουν “επιτυχία”: εκτός του ότι είναι τοποθετημένη το 1820, ο κεντρικός ρόλος είναι τουλάχιστον ξεκάθαρα πρωταγωνιστικός και κερδίζει αμέσως την συμπάθεια ως “αδικημένος αγωνιστής” που επιστρέφει για να βρει το δίκιο του.
  4. Ούτε καν ο Tom Hardy δεν καταφέρνει να τον επισκιάσει – και αυτό, κακά τα ψέματα, είναι κατόρθωμα.
  5. Το άγγιγμα του Μεξικάνου σκηνοθέτη Iñárritu που κέρδισε το Όσκαρ πέρυσι με το Birdman είναι σίγουρα ένας καλός οιωνός.

Το βέβαιο είναι ότι ο Leo έκανε και πάλι το θαύμα του, μένει μόνο να δούμε αν και η Ακαδημία θα έχει την ίδια άποψη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here