Παρουσίαση του “CMS: The Art of Science” στην Τεχνόπολη

Michael Hoch: The Art of Science

Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις της Φυσικής ή των επιστημών, αξίζει την Τρίτη 10 Μαΐου στις 19.30, να βρεθείτε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι για μία ξεχωριστή εκδήλωση. Το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζουν την έκδοση “CMS: The Art of Science” του φυσικού, φωτογράφου και καλλιτέχνη, ιδρυτή του art@CMS Michael Hoch στο INNOVATHENS.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
– Michael Hoch, επιστήμονας, φωτογράφος, καλλιτέχνης και ιδρυτής του προγράμματος art@CMS
– Mick Storr, φυσικός, εκπαιδευτικός, συνιδρυτής του CERN Physics Teacher Programme, σύμβουλος δικτύωσης και εκπαίδευσης του προγράμματος art@CMS

*Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μετά την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs από τα πειράματα CMS και ATLAS του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, ο θαυμαστός κόσμος της σωματιδιακής φυσικής έχει έρθει στο προσκήνιο. Στο CERN, ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά κέντρα βασικής έρευνας στον κόσμο, χιλιάδες επιστήμονες προσπαθούν καθημερινά, για περισσότερα από 60 χρόνια, να δώσουν απαντήσεις στα πλέον θεμελιώδη ερωτήματα: Από πού προερχόμαστε; Ποιοι είμαστε; Πού πάμε;

Η έκδοση “CMS The Art of Science” είναι το πνευματικό παιδί ενός απ’ αυτούς, του Michael Hoch, φυσικού, φωτογράφου και καλλιτέχνη, αποδεικνύοντας ότι τα «μυστηριώδη» ερωτήματα της φύσης και του σύμπαντος δεν αποτελούν αποκλειστικό πεδίο της επιστήμης αλλά μπορούν να δώσουν έμπνευση και στην τέχνη.
Το βιβλίο περιλαμβάνει μοναδικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ανιχτευτή CMS σε διαφορετικά στάδια της κατασκευής του. Η συμμετρία και η ομορφιά του μεγαλύτερου και ισχυρότερου μικροσκοπίου που δημιούργησε ποτέ ο άνθρωπος αντανακλά τη συμμετρία και την ομορφιά του πρώιμου σύμπαντος μέσα από μια οπτική ερμηνεία της ύλης και της αντι-ύλης. Παρουσιάζεται, επίσης, το καλλιτεχνικό έργο του Hoch, φωτογραφικά κολάζ εμπνευσμένα από επιστημονικά θέματα.
Στην ουσία, η έκδοση “CMS The Art of Science” εμπνέει και ενθαρρύνει τον καθένα να προβληματίζεται και να αναζητά μέσα από την τέχνη, την εκπαίδευση και την επιστήμη.
CMS The Art of Science_by Michael Hoch

Την έκδοση συνυπογράφουν οι: François Englert (Νομπέλ Φυσικής 2013), Daniel Denegri, Stephen Preece, Ian Shipsey και Mick Storr

*Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Michael Hoch είναι Αυστριακός επιστήμονας, φωτογράφος, καλλιτέχνης και ιδρυτής του art@CMS. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Φυσική όπως επίσης Φυσική και Σωματική Αγωγή στη Βιέννη. Μετά το διδακτορικό του στη Σωματιδιακή Φυσική στο CERN, εργάστηκε για τα πειράματα ALICE και CMS. Η ιδιότητά του αυτή επέτρεπε στον Michael Hoch να φωτογραφίζει τα επιστημονικά όργανα και να αντλεί έμπνευση από ποικίλα επιστημονικά θέματα δημιουργώντας φωτογραφικές εγκαταστάσεις και κολάζ. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ίδρυσε το art@CMS, ένα πρόγραμμα που καλλιεργεί το διάλογο ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, καλλιτέχνες, πολιτιστικά ιδρύματα, εκπαιδευτικούς, μαθητές και κοινό.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here