Πέντε ιδέες για να διακοσμήσετε Χριστουγεννιάτικα το σπίτι σας σαν επαγγελματίες

Πώς θα νιώσουμε τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χωρίς να πονοκεφαλιάσουμε…

Ένα από τα προτερήματα της περιόδου των Χριστουγέννων, ίσως και το μεγαλύτερο απ’ όλα, είναι η ευκαιρία που μας δίνεται να «ντύσουμε» το σπίτι μας με χρώματα και φώτα, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα κι υπό τη συνοδεία των all-time-classicεορταστικών ασμάτων. Πολλές φορές, όμως, δυσκολευόμαστε περισσότερο απ’ όσο πιστεύαμε στο να επιτύχουμε ένα εντυπωσιακό αλλά συνάμα εναρμονισμένο αποτέλεσμα, όπως αυτά που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Γι’ αυτό κι εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε μερικές ιδέες που όχι μόνο θα μας λύσουν τα χέρια αλλά θα μας προσφέρουν και πρωτότυπες εναλλακτικές από τα τετριμμένα.

Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε, αν θέλουμε να δώσουμε μια Χριστουγεννιάτικη νότα στο σπίτι μας, είναι να προσθέσουμε κόκκινες λεπτομέρειες, όπως ένα μαξιλάρι ή ένα ριχτάρι, ή μικρά διακοσμητικά στοιχεία, όπως κουτάκια ή κεριά. Με αυτόν τον τρόπο, αμέσως η γιορτινή ατμόσφαιρα θα έχει βρει το δρόμο της στο χώρο.

Ένα βήμα παραπέρα και μιας και η ποικιλία που υπάρχει στα διάφορα καταστήματα το επιτρέπει, η τοποθέτηση κρεμαστών στολιδιών από το ταβάνι δημιουργεί ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό εφέ. Κόκκινα ή χρυσά αστέρια, για παράδειγμα, ή νιφάδες χιονιού πάνω από δωμάτια, όπως η τραπεζαρία, παραδίδουν μια εικόνα βγαλμένη κατευθείαν μέσα από περιοδικό.

Έχετε σκάλα; Μόλις αποκτήσατε την τέλεια ευκαιρία για την πιο πρωτότυπη διακόσμηση που κάθε επισκέπτης θα ζηλεύει! Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη κορδέλα και μερικές μπάλες, τις οποίες θα κρεμάσετε στα κάγκελα της σκάλας, σαν αυτά να ήταν τα κλαδιά του Χριστουγεννιάτικού σας δέντρου.

Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here