Πλησιάζει την κορυφή των βρετανικών charts ο Prince… μετά θάνατον!

Οι fans του εξακολουθούν να τον τιμούν αγοράζοντας albums και singles

Λίγο πριν τις πρώτες θέσεις των βρετανικών μουσικών πινάκων κατάταξης βρίσκεται ο Prince, καθώς οι fans του σπεύδουν να αγοράσουν τα albums και τα singles του. Ως γνωστόν, ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός την περασμένη Πέμπτη στην έπαυλή του στη Minneapolis της Minnesota.

Η είδηση του ξαφνικού του θανάτου οδήγησε στην είσοδο των albums του στα top 10 των βρετανικών charts, ενώ εμφανής είναι η απουσία των τραγουδιών του από υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify. Με βάση τους πρόσφατους αριθμούς πωλήσεων εκτιμάται πως ο Prince θα έχει φτάσει στην κορυφή των κατατάξεων σε albums και singles μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή. Βέβαια, τα δεδομένα πολύ πιθανόν να αλλάξουν αν μπουν στο παιχνίδι κι οι streaming υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα (μέχρι τώρα) στατιστικά στοιχεία, το «Purple Rain» πλησιάζει την κορυφή των singles, ενώ τη δεύτερη θέση διεκδικεί το «When Doves Cry». Για την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα φαίνεται να οδεύουν το «Kiss» και το «1999». Ο μόνος που φαίνεται να διατηρεί την 3η θέση στην κατάταξη αυτή είναι ο Drake.

Αν το «Purple Rain» βρεθεί όντως στην πρώτη θέση τότε θα είναι το δεύτερο #1 του εκλιπόντος τραγουδιστή μετά το «The Most Beautiful Girl In The World» του 1994. Το 1984 που πρωτοακούστηκε, το «Purple Rain» είχε φτάσει μόλις στην όγδοη θέση.

Στο βρετανικό album chart, στην πρώτη θέση εκτιμάται να έρθει το «The Very Best Of», με το «Ultimate» και το «Purple Rain» να διεκδικούν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Για την πέμπτη θέση πιθανώς να προορίζεται το «The Hits/The B-Sides» και για την έκτη το «Sign O’ Times».

Ο Prince μέχρι τώρα έφτασε στην πρώτη θέση των βρετανικών album charts με τα εξής albums:

                1988, «Lovesexy»
                1989, «Batman OST»
                1990, «Graffiti Bridge»
                1992, «Love Symbol»
                1994, «Come»

Τα αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν τη Μεγάλη Παρασκευή στις 08:45 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στο Official Charts.

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here