Πρόταση για dvd: Star Trek Beyond

Κάνοντας ένα διάλειμμα στο διαστημικό σταθμό Yorktown τρία χρόνια μετά την έναρξη της πενταετούς αποστολής του, το πλήρωμα του Enterprise προσπαθεί να πάρει μία ανάσα. Σύντομα, όμως, πρέπει να φύγουν για μία αποστολή διάσωσης σ’ ένα νεφέλωμα που ακόμη δεν έχει χαρτογραφηθεί από την Ομοσπονδία. Η αποστολή, όμως, μετατρέπεται σε παγίδα, το Enterprise καταρρίπτεται στον πλανήτη Altamid και ο πλοίαρχος Kirk (Chris Pine) κι ο Chekov (Anton Yelchin) αποχωρίζονται από τους συντρόφους τους, το Spock (Zachary Quinto), τον  Scotty (Simon Pegg), την Uhura (Zoe Saldana), τον Sulu (John Cho) και τον “Bones” (Karl Urban). Κι όλα αυτά γιατί ο μυστηριώδης κι επικίνδυνος Krall (με τη φωνή του Idris Elba) αναζητά ένα αντικείμενο που είχε ο Kirk έπειτα από μία διπλωματική αποστολή, με σκοπό να καταστρέψει την Ομοσπονδία – για τους δικούς του λόγους.

Το “Star Trek Beyond” είναι η τρίτη κατά σειρά ταινία του διάσημου sci-fi franchise με το σενάριο να υπογράφουν οι Simon Pegg και Doug Jung. Αυτή τη φορά τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Justin Lin (σκηνοθέτης τεσσάρων ταινιών του franchise “Fast & Furious”) παραλαμβάνοντας το “πηδάλιο” από τον J. J. Abrams που σκηνοθέτησε τα δύο τελευταία Star Trek.
Η ταινία λειτουργεί κι εκείνη ως prequel της τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του ’60 κι εξερευνά τις περιπέτειες του Captain Kirk και της ομάδας του.
Αν κι ομολογουμένως τα εφέ της εποχής που βγήκε το Star Trek ήταν από τα πιο πρωτοφανή και πρωτοποριακά, οι fans του franchise σίγουρα χαίρονται πως με τη χρήση της τεχνολογίας μπορούν πλέον να απολαύσουν τις περιπέτειες του Enterprise με τη χρήση τεχνολογικά αρτιότερων μέσων. Έτσι μία (ομολογουμένως) τετριμμένη ιστορία (Captain Kirk κι ομάδα εναντίον κακών εξωγήινων που θέλουν το κακό της Ομοσπονδίας, τι άλλο;) γίνεται μία εντυπωσιακή ταινία δράσης με απολαυστικές σκηνές μάχης και με τη δράση να εξισορροπείται αρμονικά με το χιούμορ.
thumbnail_star%20trek%20beyond%201
Αν, τώρα, κάποιοι νοσταλγούν τις παλιές εποχές όπου έβλεπαν ως Kirk των William Shatner και τον εκλιπόντα Leonard Nimoy στο ρόλο του Spock, τότε μπορώ να πω πως η νέα ομάδα του cast πληροί ικανοποιητικά τις προϋποθέσεις για τους κεντρικούς χαρακτήρες του πληρώματος του Enterprise. Επιπλέον, ταινίες όπως το Star Trek αποδεικνύουν το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο πήχεις σε τομείς της παραγωγής ακόμη και πέρα από τα effects. Συγκεκριμένα για το μακιγιάζ… μόνο τη μεταμόρφωση του Idris Elba να σκεφτεί κανείς θα καταλάβει για τι μιλάω!

Αν, λοιπόν, έχετε διάθεση για περιπέτεια “where no man has gone before”, τότε το Star Trek Beyond είναι μία καλή επιλογή για το κυριακάτικο βράδυ σας! Μέχρι την ταινία της επόμενης Κυριακής, καλή διασκέδαση και… “Live Long And Prosper”! *χαιρετισμός Vulcan*

Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin, Idris Elba, Sofia Boutella κ.α.

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here