Πρόταση για dvd: The Age of Adaline

Σαν Φρανσίσκο, δεκαετία του ’30…
Η Adaline Bowman (Blake Lively) είναι μία όμορφη 29χρονη γυναίκα που πριν λίγο καιρό έχασε το σύζυγό της. Όταν έπειτα από ένα ατύχημα όπου για λίγα λεπτά ήταν νεκρή, ένας κεραυνός θα χτυπήσει στο σημείο του ατυχήματος και θα την επαναφέρει στη ζωή. Με μία μόνη διαφορά: θα πάψει να γερνάει. Πράγμα που σημαίνει πως δε μπορεί να μείνει για πολύ καιρό στο ίδιο μέρος κι ούτε με το ίδιο όνομα. Έτσι αναγκάζεται να αλλάζει κάθε φορά τόπο, με μόνη ”συνένοχο” της στη συγκάλυψη του μυστικού της την κόρη της, Flemming.
Σαν Φρανσίσκο, 2015…

Η Adaline, πλέον Jenny Larson, γνωρίζει ανήμερα της Πρωτοχρονιάς το γοητευτικό Ellis Jones (Michiel Huisman). Η έλξη μεταξύ τους είναι εμφανής, αλλά η Adaline νιώθει πως η σχέση είναι αδιέξοδη. Πώς να ζήσει έναν έρωτα χωρίς να αποκαλυφθεί το μυστικό της; Τα αισθήματα της για τον Ellis, όμως, όπως κι εκείνα το Ellis γι’ αυτήν είναι πιο δυνατά από το δισταγμό. Έτσι η Adaline αποφασίζει να δώσει μία ευκαιρία στη σχέση τους. Μέχρι τη στιγμή που, κατά την επίσκεψη στο πατρικό του Ellis για την 40η επέτειο γάμου των γονιών του, ο πατέρας του Ellis, William (Harrison Ford) θα ξαφνιαστεί από την παρουσία της Adaline. Κι αυτό γιατί κάποτε, την είχε γνωρίσει κι ερωτευτεί.
Θα καταφέρει η Adaline να κρατήσει κρυφό το μυστικό που την κρατάει εδώ και 107 χρόνια νέα; Και κυρίως… θα της δοθεί επιτέλους η ευκαιρία να ζήσει πραγματικά, όπως την προτρέπει κι η ηλικιωμένη πια κόρη της (Ellen Burstyn) ώστε να σταματήσει πια να τρέχει σαν κυνηγημένη;

adaline-01Η ταινία ”Το Μυστικό της Adaline” είναι μία ιδέα των J. Mills Goodloe (”Φονικό Όπλο 3”) και Salvador Paskowitz, ενώ η σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή του Lee Toland Krieger (”The Vicious Kind”, 2009).

Αν κι η βάση της ιστορίας είναι ένα εξωπραγματικό γεγονός, οι συνέπειες της εσαεί νεότητας της Adaline δεν παύουν να κινούν το ενδιαφέρον και – γιατί όχι; – τη συγκίνηση του θεατή. Σκεφτείτε το: πρόκειται για μία γυναίκα που ναι μεν ζει ακόμα κι είναι νεότατη, αλλά την κυνηγάει μία ”κατάρα”. Όχι μόνο είναι καταδικασμένη να κρύβεται σαν εγκληματίας χωρίς να είναι ένοχη για κάτι, αλλά αδυνατεί να χτίσει βάσεις για μία νέα ζωή ή ακόμη και μία οικογένεια και παράλληλα αναγκάζεται να βλέπει όσους αγαπάει να γερνούν και τελικά να ”φεύγουν”.
Το ότι αποφασίζει να ενδώσει τελικά και να προσπαθήσει να κάνει μία νέα αρχή με τον Ellis δημιουργούν στο θεατή την αίσθηση της προσμονής για ένα είδος δικαίωσης, αλλά κι αγωνίας. Όχι μόνο για το πώς θα καταλήξει αυτή η σχέση αλλά κυρίως, όπως προείπα για το για πόσο ακόμα η Adaline θα κρύβεται. Ειδικά η εμφάνιση του πατέρα του Ellis λειτουργεί καταλυτικά για νέες εξελίξεις., καθώς αυτή η παρουσία κρίνεται καθοριστική για όλους. Στο σύνολό της, πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία, καλοδουλεμένη και με γρήγορους ρυθμούς εξέλιξης. Το τελικό αποτέλεσμα συμπληρώνει τόσο η ώριμη ερμηνεία της Blake Lively (καιρός ήταν να αποτινάξει πια την “κάπα” του ”Gossip Girl”) κι ακόμη πιο συγκεκριμένα εκείνες των Ellen Burstyn και Harrison Ford, των μόνων ανθρώπων στη ζωή της Adaline που αντιλαμβάνονται τη δύσκολη θέση στην οποία εκείνη βρίσκεται.

Μία ταινία που πλημμυρίζει το θεατή με συναισθήματα και παράλληλα τον ταξιδεύει. Σε αυτό συμβάλλουν λίγο και τα πανέμορφα κοστούμια (ειδικά η εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα της Adaline!) δια χειρός Angus Strathie (“Moulin Rouge!”, 2001). Καλή διασκέδαση!

Πρωταγωνιστούν: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Kathy Baker, Ellen Burstyn, Lynda Boyd κ.α.

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here