Πρόταση για dvd: The Longest Ride

O Luke Collins (Scott Eastwood) είναι αθλητής του ροντέο που προσπαθεί να ανέβει και πάλι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μετά από τον τραυματισμό του. Η Sophia (Britt Robertson) είναι φοιτήτρια στη σχολή Καλών Τεχνών στο κολέγιο της Βόρειας Καρολίνα. Οι δυο τους θα γνωριστούν μετά από έναν αγώνα του Luke κι ενώ η έλξη είναι αδιαμφισβήτητη, κι οι δύο ξέρουν πως η σχέση τους θα έχει ημερομηνία λήξης, μια που η Sophia ετοιμάζεται για την πρακτική της σε μία μεγάλη γκαλερί της Νέας Υόρκης. Οι ζωές τους όμως θα αλλάξουν όταν λίγο πριν τελειώσει το πρώτο τους ραντεβού σώσουν τον Ira (Alan Alda), έναν ηλικιωμένο άντρα που τράκαρε με το αυτοκίνητό του και που μαζί του βρέθηκε ένα ψάθινο μπαουλάκι με γράμματα. Η Sophia θα κάνει συντροφιά στον Ira διαβάζοντάς του τα γράμματα που εκείνος έγραψε στα νιάτα του προς την αιώνια αγάπη του, τη Ruth (Oona Chaplin). Οι δύο νέοι θα μάθουν πως η αγάπη κάποιες φορές μοιάζει ανέφικτη, ειδικά όταν δύο διαφορετικοί δρόμοι διασταυρώνονται, αλλά και πως είναι μία Αξέχαστη Διαδρομή.

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Nicholas Sparks (“The Notebook” και “Message In A Bottle”), η “Αξέχαστη Διαδρομή” είναι μία ταινία σε σενάριο του Craig Bolotin (“Black Rain”, 1989) και σε σκηνοθεσία του George Tillman Jr. (“Men Of Honor”, 2000).

Αν και στην αρχή η ιστορία μοιάζει με τυπικό ρομάντζο (αγόρι γνωρίζει κορίτσι κοκ), το ενδιαφέρον αρχίσει να εγείρεται με την είσοδο του Ira στο προσκήνιο. Η αλήθεια είναι πως ο Nicholas Sparks έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο να μπλέκει ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων προκειμένου να επηρεάσει τη ροή στις σχέσεις των χαρακτήρων του. Αν και δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στους χαρακτήρες του Ira, του Luke και της Sophia όπως συμβαίνει, για παράδειγμα στο “Message In A Bottle”, αυτή δημιουργείται σταδιακά με τη σχέση κυρίως ανάμεσα στη Sophia και τον Ira. Αυτό το ταλέντο το μεταφέρει και ο Tillman στην ταινία του με τρυφερά flash backs στη ζωή του Ira με τη Ruth. Στο “The Longest Ride” το παρελθόν μπερδεύεται γλυκά με το παρόν για να χτιστούν οι βάσεις για το ευτυχισμένο μέλλον δύο ερωτευμένων ανθρώπων που οι εγωισμοί τους δεν τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα.

Στους ρόλους του Luke και της Sophia είναι σωστές επιλογές των Scott Eastwood (ναι, ναι, υιός Clint, θα δείτε και τις ομοιότητες!) και της Britt Robertson, καθώς καταφέρνουν να φέρουν στην επιφάνεια τους διαφορετικούς κόσμους όπου ανήκουν οι χαρακτήρες τους. Θεωρώ, όμως, πως την παράσταση περισσότερο “κλέβουν” οι Jack Huston στο ρόλο του νεαρού Ira και η Oona Chaplin (εγγονή του αξέχαστου Charlie Chaplin, δεν είναι συνωνυμία!) ως Ruth, ενώ συγκινεί ο Alan Alda στο νοσταλγικό ρόλο του ηλικιωμένου Ira.

Καλή διασκέδαση!

Πρωταγωνιστούν: Scott Eastwood, Britt Robertson, Alan Alda, Jack Huston, Oona Chaplin, Melissa Benoist, Lolita Davidovich

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here