Στα σκαριά indie ταινία για τον Alexander McQueen

Στον πρώτο ρόλο ο Jack O’Connell…

Μπορεί ο Tom Ford να λειτουργεί κάπως… ανάποδα και να στράφηκε με επιτυχία και στη βιομηχανία του κινηματογράφου, ώστε κάπως έτσι απασχολείται και με αυτήν παράλληλα μ’ εκείνη της μόδας. Ο κόσμος της μόδας, όμως, είναι κι εκείνος έμπνευση για το σινεμά. Έτσι ο σκηνοθέτης της ταινίας “45 Years” Andrew Haigh είχε ήδη συμφωνήσει από τον Ιανουάριο να αναλάβει την ταινία που θα παρακολουθεί τη ζωή του σχεδιαστή Alexander McQueen. Τώρα έρχεται κι η είδηση πως ο σκηνοθέτης βρήκε τον McQueen του στο πρόσωπο του ηθοποιού Jack O’Connell που το 2014 ενσάρκωσε το δρομέα Louis Zamperini στην ταινία “Unbroken”.

Η ταινία που θα είναι μία παραγωγή της εταιρείας Pathé και θα αντλήσει στοιχεία από τη βιογραφία που έγραψε ο Andrew Wilson με τίτλο “Blood Beneath The Skin”. Στο σενάριο της ταινίας εργάζεται ο Chris Urch που έγραψε το θεατρικό “The Rolling Stone”. Αν κι ακόμη δεν έχει βρεθεί τίτλος για την ταινία, αυτή αναμένεται να παρακολουθεί τη δημιουργική εξέλιξη του σχεδιαστή κατά τους μήνες που οδήγησαν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα fashion shows το 2009, όπου παρουσίασε με νέα οπτική τις μεγαλύτερες δημιουργίες του κατά την τελευταία δεκαπενταετία, οπότε κι η δουλειά του ήταν εξίσου μόδα και τέχνη.

Παιδί εργατική οικογένειας, ο Alexander McQueen έγινε σύντομα επικεφαλής σχεδιαστής της Givenchy, με τη λίστα πελατών του να περιλαμβάνει ονόματα όπως του Πρίγκιπα Καρόλου της Αγγλίας και του David Bowie. Έγινε γνωστός για τις εκκεντρικές του δημιουργίες και το 2004 έφτασε να έχει τη δική του σειρά ρούχων και να αναπτύσσει το δικό του δίκτυο μπουτίκ ανά τον κόσμο. Επίσης, όμως, για πολλούς ήταν και μία προβληματική ιδιοφυΐα που πέρασε από εξαρτήσεις κι αποτυχημένες σχέσεις. Αποκορύφωμα ο θάνατος της μητέρας του το 2010, που εννέα μήνες μετά τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Ο Andrew Haigh ευελπιστεί πως την άνοιξη του 2017 θα ξεκινήσει τα γυρίσματα ώστε η ταινία να προβληθεί προς το τέλος της ίδιας χρονιάς. Όσο για τον Jack O’Connell, φέτος τον είδαμε στο “Money Monster” στο πλευρό των George Clooney και Julia Roberts, ενώ για το 2017 τον περιμένουμε στο πολεμικό δράμα “HHhH” με τις Rosamund Pike και Mia Wasikowska και στο “Tulip Fever” με την Alicia Vikander.

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here