#Switch_on στις 3 Μαρτίου στην Τεχνόπολη

Technopolis

Το 19ο αιώνα ο χώρος αυτός έδινε το φώς του σε όλη την Αθήνα. Σήμερα φωτίζεται ο ίδιος και φιλοδοξεί να στείλει ένα δυνατό μήνυμα στην πόλη: «Ελάτε να γυρίσουμε τους διακόπτες μας στο ON!». Στο ΟΝ της δουλειάς, της δημιουργίας, της φαντασίας, της συνεργασίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, της καλύτερης ζωής.

Ελάτε να φωτίσουμε μαζί την Τεχνόπολη και φωτισμένη να σηματοδοτεί την ενέργεια της πόλης. Αξιοποιούνε ευρωπαϊκούς πόρους και χρησιμοποιούμε σύγχρονο εξοπλισμό που εξοικονομεί ενέργεια. Θα εγκαινιάσουμε το Παρατηρητήριο στο ψηλότερο κτίριό μας με πανοραμική θέα και πληροφορίες για την πόλη, και το Athens Bikes, τον πρώτο σταθμό bike sharing της Αθήνας, θα παίξουμε στο Skywalk, ένα μοναδικό χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας, θα γιορτάσουμε τα 3 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και τα 2 χρόνια INNOVATHENS, του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, θα γνωρίσουμε τις αίθουσες της Τεχνόπολης με τις νέες δυνατότητες και θα διασκεδάσουμε με αγαπημένες μπάντες και djs!

Φωτίζουμε την Τεχνόπολη!
Στις 3 Μαρτίου, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται! Δύο ιστορικά τοπόσημα της πόλης, δύο αεριοφυλάκια του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, γεμίζουν με φως!

Τα αεριοφυλάκια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της γραμμής παραγωγής του φωταερίου. Πρόκειται για τεράστια κυλινδρικά δοχεία όπου αποθηκευόταν το αέριο πριν προωθηθεί με αγωγούς στο δίκτυο της πόλης. Το αεριοφυλάκιο 2 κατασκευάστηκε το 1887 και σήμερα στεγάζει το INNOVATHENS, δηλαδή τις πιο δημιουργικές ομάδες και τις πιο καινοτόμες ιδέες της πόλης. Στις 3 Μαρτίου, παίρνει την τελική του μορφή και φωτίζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο, όπως ακριβώς ταιριάζει στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων! Το αεριοφυλάκιο 3, το μεγαλύτερο που λειτούργησε στον ελλαδικό χώρο με χωρητικότητα 15.000 κυβικά μέτρα, παραμένει ανέπαφο και αποτελεί πολύτιμη μαρτυρία για τις κατασκευές αυτού του τύπου. Σήμερα, το σήμα κατατεθέν της περιοχής του Γκαζιού, παίρνει ξανά ζωή και γεμίζει με φως την Τεχνόπολη αλλά και την Αθήνα!

Η Τεχνόπολη φωτίζεται με σύγχρονο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό LED που χρησιμοποιεί μόλις το 1/5 της ενέργειας κοινών λαμπτήρων.

Ήξερες ότι από το Γκάζι μπορείς να δεις την Αθήνα από ψηλά;
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την πανοραμική θέα από το Νέο Υδαταέριο, το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, να δει με γυμνό μάτι την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, τα δυτικά προάστια και το Αιγάλεω, το Φάληρο και την Καστέλλα.Οι πιο περίεργοι έχουν τη δυνατότητα να δουν την Αθήνα μέσα από κυάλια, ενώ μέσω μιας  διαδραστικής οθόνης θα περιηγηθούν ψηφιακά στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, και στη συνέχεια μπορούν να ακολουθήσουν τις προτεινόμενες διαδρομές.

Το Νέο Υδαταέριο που ξεπερνάει τα 30 μέτρα ύψους, διατηρεί στο σύνολό του το μηχανολογικό του εξοπλισμό και συμμετέχει από εδώ και στο εξής  στο μουσειακό περίπατο που προτείνει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το οποίο γιορτάζει 3 χρόνια λειτουργίας!

  • Technopolis

Ανακάλυψε την πόλη με ποδήλατο!
Το AthensBikes είναι μια υπηρεσία bike sharing που υπάρχει σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σου προσφέρει τη δυνατότητα να κυκλοφορείς με ποδήλατο στην Αθήνα έναντι μικρού αντιτίμου. Χρησιμοποιώντας ένα από τα 10 ποδήλατα που βρίσκονται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έχεις την ευκαιρία να μετακινηθείς στην πόλη χωρίς ταλαιπωρία, αξιοποιώντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη της ποδηλασίας! Οι δύο διαδρομές που προτείνουμε αφορούν βόλτα στα μνημεία της Αθήνας αλλά και στο εμπορικό τρίγωνο! Μπορείς ακόμα να κάνεις μια βόλτα στον ποδηλατόδρομο της πόλης που ξεκινά από το Γκάζι (γέφυρα Πουλοπούλου) και φτάνει μέχρι το Μοσχάτο.

Είσαι αρκετά περιπετειώδης για να σκαρφαλώσεις στο πρώτο action park της χώρας;
Μετά το Σιάτλ, την Κωνσταντινούπολη, την Πράγα και όχι μόνο, η Αθήνα υποδέχεται το δικό υπερσύγχρονο action park, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων! Το Skywalk έρχεται στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της πόλης και υπόσχεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, για παιδιά όλων των ηλικιών! Αιωρούμενες γέφυρες, εναέρια παρατηρητήρια και μια τεράστια τσουλήθρα-τούνελ συνθέτουν την εντυπωσιακή κατασκευή όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν, να ισορροπήσουν και να ακονίσουν τη φαντασία τους… με θέα από ψηλά και απόλυτη ασφάλεια!

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ /SHOP/ATHENS BIKES TICKETS

Δευτέρα: κλειστά
Τρίτη-Τετάρτη και Παρασκευή- Κυριακή 10.00-18.00
Πέμπτη: 10.00-21.00* (Δυνατότητα ξενάγησης κατόπιν συνεννόησης)

*Η συγκεκριμένη ημέρα και οι ώρες ενδέχεται να τροποποιηθούν λόγω διοργάνωσης άλλων εκδηλώσεων στο χώρο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here