Τι είδαμε στο Salone di Mobile στο Μιλάνο

Για 55η συνεχόμενη χρονιά και φέτος ο κόσμος του design βρέθηκε στην πρωτεύουσα της μόδας του κόσμου, το Μιλάνο. Η Salone del mobile, το πιο σημαντικό γεγονός κατά τη διάρκεια του έτους, είναι η μεγαλύτερη έκθεση σε ό,τι σχετίζεται με τον μαγικό χώρο του design, σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι συναρπαστική, εντυπωσιακή και κάθε φορά πιο ενδιαφέρουσα.

23.000 τετραγωνικά μέτρα , 2.500 εκθέτες και πάνω από 300.000 επισκέπτες από όλο τον πλανήτη παραβρέθηκαν στο μεγαλύτερο design event του 2016!

Salone-del-Mobile.Milano-2016-il-mondo-di-qualità_SIM_MolteniC_AM_MilanoPlatinum

Εκτός από τις νέες επιρροές σε ό,τι αφορά το έπιπλο οι επισκέπτες φέτος είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και την διεθνή έκθεση Eurocucina καθώς και τη Salone del bagno! Νέες τάσεις και καινοτομίες που θα συζητηθούν για τα επόμενα έτη τόσο στο θέμα της διακόσμησης όσο και της τεχνολογίας !

Αρχιτέκτονες και διακοσμητές από όλο τον κόσμο, άνθρωποι τις μόδας, εκθέτες συναντήθηκαν και θαύμασαν μοναδικά καινοτόμα design objects !

1

1.Eco friendly twist
Αυτή τη χρονιά υπήρξε μια μεγάλη δόση επιρροής από τη φύση. Ζωντανά φυτά και ό,τι έχει σχέση με το περιβάλλον είναι η Νο1 τάση για το 2016

2.Nature textures
Η οικολογική τάση δε σταματά μόνο με την είσοδο του πρασίνου … φυσικά υλικά όπως μάρμαρο και κάθε λογής πετρώματα αντικαθιστούν οτιδήποτε τεχνητό υπήρξε μέχρι πρότινος.
2. Nature textures 3

3. Pastel Colors
Νέα χρώματα για το 2016 σε απαλές αποχρώσεις. Το χρώμα της πούδρας, μπεζ , απαλό γκρι, ροζ και γαλάζιο αντικαθιστούν τους έντονους χρωματισμούς των προηγούμενων χρόνων.

4.Υλικό – Δέρμα
Το δέρμα φέτος αντικαθιστά το ύφασμα. Καθόλου κακή επιλογή…

 

5. Vintage retro 70s style

Στους περισσότερους οίκους επίπλων ένιωθες σαν να έχεις βγει από ασπρόμαυρη ταινία: κλασσικά έπιπλα μεταμορφώνονται με πολύ μοντέρνα υλικά και συνθέτουν ένα μοναδικά εκπληκτικό στυλ για τη νέα χρονιά !

Vintage retro style2

Κείμενο και φωτογραφίες: Μαρία Καρδάμη-Interior designer (6945 595024,  info@mariakardami.com www.mariakardami.com )

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here