Τι θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

 

Tο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ξεπερνώντας για μία ακόμη χρονιά τις όποιες δυσκολίες και τα εμπόδια των προηγούμενων μηνών έρχεται και αυτό το καλοκαίρι υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου να μας προσφέρει ένα ακόμη εντυπωσιακά πλούσιο πρόγραμμα.

Όπως είπε και ο ίδιος στη Συνέντευξη Τύπου: “Πιστεύω ότι επιλέχθηκαν οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις, που ταυτόχρονα μας βοηθούσαν να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο άξονα και θα δούμε φέτος ένα πρόγραμμα σε μεγάλο βαθμό νεανικό, εναλλακτικό και πολιτικό, με την έννοια ότι αφουγκράζεται την Ελλάδα και τον κόσμο του 2016”, και αυτό έχει δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για αυτά που θα απολαύσουμε το 2016.

vaggelistheodropoulous

Ξεχωρίσαμε για εσάς κάποιες παραστάσεις που αξίζουν να μπουν στο πρόγραμμα:

“Πλούτος” με τα δυνατά ονόματα των Κιμούλη, Μπέζου και Φιλιππίδη
Το Φεστιβάλ ξεκινά με τον Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του υπερχρεωμένου Χρεμύλου, που μαζί με τον υπηρέτη του Καρίωνα (στο ρόλο ο Πέτρος Φιλιππίδης ), ζητά από το Μαντείο των Δελφών να του υποδείξει τον σωστό τρόπο διαπαιδαγώγησης του γιου του. Να τον κάνει τίμιο έστω και αν είναι φτωχός ή πλούσιο έστω και αν είναι απατεώνας; Το Μαντείο βάζει τα δυνατά του και δίνει μια απάντηση που είναι όσο πιο δυσνόητη γίνεται: “΄Πάρε στο σπίτι σου τον πρώτο που θα συναντήσεις”, λέει ο χρησμός και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Κιμούλη, φέτος στον διπλό ρόλο του Πλούτου και της Πενίας (1-2/7 ).

“Ορέστεια” του Γιάννη Χουβαρδά
Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιλέγει τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ελληνικό Εμφύλιο αλλά και το απώτερο μέλλον για να τοποθετήσει την “Ορέστειά του” με την βοήθεια των Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, Νίκου Κουρή, Νίκου Ψαρρά, κ.ά. (8-9/7 ).

oresteia -1

Μια άγνωστη “Αντιγόνη” από τον Στάθη Λιβαθινό 
Η Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη παίρνει τον ρόλο της Αντιγόνης σε μια παράσταση για την οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου. Στην σκηνή ανεβαίνουν ακόμη οι Μπέττυ Αρβανίτη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Δημήτρης Λιγνάδης, Κώστας Καστανάς, Αντώνης Κατσαρής, Νίκος Μπουσδούκος, Μαρία Σκούντζου κ.ά. (15-16/7 ).
Το θέατρο Βαχτάνγκοφ στην Επίδαυρο 
Ρώσοι και Έλληνες ηθοποιοί συμπρωταγωνιστούν στην πρώτη παράσταση του θρυλικού θεάτρου Βαχτάνγκοφ στην Επίδαυρο, το οποίο σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, παρουσιάζει τον απαιτητικό «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή. Ο Ρίμας Τούμινας σκηνοθετεί και ο Θοδωρής Αμπαζής υπογραφεί τη μουσική επένδυση (29-30/7 ).
Η “Λυσιστράτη” σε ερμηνεία Μ. Μαρμαρινού
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε εδώ τη Λένα Κιτσοπούλου σε μια παράσταση ανατρεπτική, που δεν θα θυμίζει καμία προηγούμενη. Στη σκηνή για να το αποδείξουν οι Αιμίλιος Χειλάκης, Λένα Δροσάκη, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Βογιατζής, Λένα Παπαληγούρα, Αγλαΐα Παππά κ.ά. (5-6/8 ).
ethniko

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here