Το 2017 στην αγορά το Project Ara της Google

Το συναρμολογούμενο smartphone είναι πραγματικότητα

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η Google προ λίγων ημερών, όπου η εταιρεία αναφέρει πως το Project Ara θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2017 για τους καταναλωτές. Το συναρμολογούμενο Android smartphone που ο σχεδιασμός του ανακοινώθηκε το 2015 θα επιτρέπει στο χρήστη να προσθαφαιρεί διαφορετικά εξαρτήματα στη συσκευή.

Με το όλο concept της κατασκευής να θυμίζει τον κύβο του Ρούμπικ, το Project Ara θα έχει έξι standard εργοστασιακά εξαρτήματα. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει ποια κομμάτια θέλει να βάλει στο τηλέφωνο ανάλογα με τις ανάγκες του, όπως ένα ηχείο ή μία κάμερα. Αυτό φυσικά σημαίνει πως αν, για παράδειγμα, κυκλοφορήσει μία συμβατή με το τηλέφωνο κάμερα με καλύτερη ανάλυση, ο χρήστης θα αλλάξει μόνο αυτή κι όχι… ολόκληρη τη συσκευή!

Παράλληλα, η Google συνεργάζεται με εταιρείες όπως τη Sony και τη Samsung προκειμένου να φέρει στην αγορά κι άλλα εξαρτήματα και συσκευές. Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να ελέγχει τα επίπεδα της ινσουλίνης μέσω του κινητού του τηλεφώνου, η εταιρεία θα μπορεί να προσφέρει το αντίστοιχο εξάρτημα.
Η φιλοσοφία του τηλεφώνου αυτού θα μπορούσε να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην εξέλιξη των smartphones. Η αρχή είχε γίνει με το μοντέλο G5 της LG, αλλά δεν είχε μεγάλη απήχηση.
Σε μία αγορά όπου η ζήτηση για smartphones έχει μειωθεί, η Google σκοπεύει να φέρει την επανάσταση στον κλάδο με το Project Ara. Οι συνθήκες φυσικά είναι ιδανικές για την εταιρεία ώστε να εισάγει στην αγορά μία συσκευή που προσφέρει στο χρήστη ένα μεγάλο εύρος επιλογών.


Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here