Το δικό του J.A.R.V.I.S. σχεδιάζει ο Mark Zuckerberg

Μαντεύετε ποιος θα δώσει τη φωνή του στο A.I.;

Τον Ιανουάριο ο Mark Zuckerberg είχε δηλώσει πως στόχος του για το 2016 ήταν να σχεδιάσει ένα σύστημα Α.Ι. (Artificial Intelligence) ώστε να διαχειρίζεται το σπίτι του και να τον βοηθά στη δουλειά του. Συγκεκριμένα, ήλπιζε να καταφέρει να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο με τον J.A.R.V.I.S. που γνωρίσαμε στις ταινίες “Iron Man” του Marvel Cinematic Universe με τη φωνή του ηθοποιού Paul Bettany.

“Θέλω να δημιουργήσω ένα σύστημα A.I. σαν τον J.A.R.V.I.S. του Iron Man. Για την ώρα, θα εξερευνήσω την τεχνολογία που ήδη υπάρχει και που μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια σκοπεύω να του μάθω να υπακούει στη φωνή μου ώστε να εκτελεί λειτουργίες του σπιτιού όπως τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και του φωτισμού κλπ.”

Την Πέμπτη ο ιδρυτής του Facebook δήλωσε έτοιμος να δώσει φωνή στο σύστημά του μέσω ανάρτησης στον προσωπικού του λογαριασμού στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Για την ακρίβεια ζητούσε ιδέες από τους διαδικτυακούς του “φίλους”. Έπειτα από λίγες ώρες κι αφού πολλοί πρότειναν στα σχόλιά τους τις προτιμήσεις τους, εμφανίστηκε εθελοντής. Κι εκείνος δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που ενσάρκωσε τον Tony Stark (και δημιουργό του J.A.R.V.I.S.)… το Robert Downey Jr!

Συγκεκριμένα ο δημοφιλής ηθοποιός σχολίασε:

“Το κάνω εγώ αν ο Bettany πληρωθεί και δωρίσει τα χρήματα σε σκοπό επιλογής του Cumberbatch… Αυτός είναι ο σωστός ορισμός του STRANGE (μτφ.: Παράξενου)!” *

Ο ίδιος ο Zuckerberg απάντησε με τη σειρά του στο σχόλιο του Robert Downey Jr πως (ο στόχος του) μόλις πραγματοποιήθηκε.

Προσωπικά, αν ο Zuckerberg αποφασίσει να πουλήσει μία τέτοια πατέντα… δίνω όσα όσα! Να γυρίζω σπίτι και να ακούω τον Robert Downey Junior να με υποδέχεται; Θα ήμουν τρελή αν έλεγα όχι!

*Ο Benedict Cumberbatch πρωταγωνιστεί στην ταινία της Marvel “Doctor Stange”, εξού κι η αναφορά του Robert Downey Junior στο Βρετανό ηθοποιό.

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here