Το γλυκό Preludio του Στέλιου Παρλιάρου για το Μέγαρο Μουσικής

Ένα οπερατικό όνειρο ζαχαροπλαστικής γλυκαίνει ακόμη περισσότερο την γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου 

Την Κυριακή στις 14 Φεβρουαρίου, προτού ο Άγιος Βαλεντίνος ξεκινήσει την βόλτα του στις πόλεις για να δώσει κι άλλο πάθος σε αυτή τη νύχτα, θα κάνει πρώτα μία στάση στο Μέγαρο Μουσικής και συγκεκριμένα στο M Shop Café. Δεν έχει κάποιο ραντεβού να παρακολουθήσει κρυφά αλλά την παρουσίαση του Preludio, της νέας δημιουργίας του Στέλιου Παρλιάρου. Ο αγαπημένος ζαχαροπλάστης, εμπνευσμένος από τη μαγεία της όπερας, δημιούργησε ειδικά για το Μέγαρο με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μια γλυκιά σύνθεση από διαφορετικά υλικά που εναλλάσσονται και προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία. Η έμπνευση γεννήθηκε από τον όρο «πρελούδιο», ώστε να δώσει το έναυσμα για πολλές γλυκές βραδιές και εμπειρίες γεύσεων!

Όσοι βρεθούν στο Μέγαρο θα απολαύσουν ακόμη ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας με πιπεράτες νότες και μετά τις συστάσεις με το Preludio, οι φίλοι των γλυκών απολαύσεων θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον Στέλιο Παρλιάρο και τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την προέλευση ονομασιών διάσημων γλυκισμάτων, όπως η «Πάβλοβα», η τούρτα «Όπερα», και όχι μόνο! Όσοι λάτρεις των γεύσεων έχουν απορίες θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους δύο δημοφιλείς ομιλητές της βραδιάς.

 

Valentine goes Megaron

Η παρουσίαση της νέας δημιουργίας του Στέλιου Παρλιάρου ειδικά για το Μέγαρο αποτελεί μέρος του διήμερου αφιερώματος με τίτλο Valentine goes Megaron που θα διαρκέσει από τις 13/2 έως τις 14/2. Παράλληλα με τις ζαχαροπλαστικές αποκαλύψεις, οι επισκέπτες του M Shop Café την Κυριακή 14/2 θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αμέσως μετά την γνωριμία με το Preludio (19:30) την συναυλία «Love Stories» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, όπου υπό τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, θα εκτελεστούν διάσημα soundtracks κλασικών ταινιών ταινίες με αιώνιο και παντοτινό θέμα τον έρωτα! Αντίστοιχα, μία ημέρα πριν, το Σάββατο στις 13/2 το tango έχει την τιμητική του σε ένα ολοήμερο αφιέρωμα που περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα του αργεντίνικου χορού, live μουσική, προβολές ταινιών και διάφορα χορευτικά happenings σε συμπαραγωγή με το Tango Acropolis Festivals.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here