Το online shopping σε λίγα απλά βήματα

 

Το online shopping είναι διασκεδαστικό και εύκολο, ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες σε κάποιον που δεν το γνωρίζει καλά- ο οδηγός του Beautemagazine είναι εδώ για να το κάνει παιχνιδάκι.

Το online shopping έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας, της κυριακάτικης χαλάρωσής μας, των εκπτώσεων και προσφορών που χαιρόμαστε να ανακαλύπτουμε στα newsletters που καταφθάνουν στο inbox μας και στο timeline του Facebook. Πράγματι, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά με κυριότερο όλων τις χαμηλές τιμές που δεν συγκρίνονται με εκείνες των καταστημάτων. Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό πρόβλημα που πολλές φορές γίνεται μεγάλο: Πώς μπορείς να αποφύγεις τις λάθος αγορές όταν δεν είδες από κοντά και κυρίως δεν δοκίμασες αυτό που μόλις έβαλες στο καλάθι σου; Για να κάνουμε αυτό το αγαπημένο χόμπι ακόμη πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό συγκεντρώσαμε κάποιες συμβουλές που δίνουν τη λύση!

Πώς μπορώ να εξασφαλίσω ότι το νούμερο που πήρα είναι το σωστό;

Για να αποφύγει κανείς τις δυσάρεστες εκπλήξεις καλό είναι να γνωρίζει με σχετική ακρίβεια το μέγεθος και τις διαστάσεις του (περιφέρεια, μέση, στήθος). Σίγουρα η καλύτερη λύση γι’ αυτό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια μιας μοδίστρας, που παράλληλα θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση που αγοράσετε κάτι, το οποίο χρειάζεται ελαφριά μεταποίηση. Σημειώστε τις διαστάσεις αυτές και χρησιμοποιήστε τις στα online καταστήματα που διαθέτουν τους αντίστοιχους πίνακες με τα νούμερα. Οι πίνακες αυτοί βέβαια είναι εξίσου απαραίτητοι για την αγορά παπουτσιών.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ότι βρήκα την καλύτερη τιμή της αγοράς;

Σε αυτό το ερώτημα την απάντηση δίνουν τα ειδικά sites σύγκρισης τιμών, όπως το www.skroutz.gr στο οποίο θα βρείτε λίγο ή πολύ τα πάντα, αλλά και το www.bestprice.gr. Για τα καθημερινά σας ψώνια το www.timimas.gr σας δείχνει όλες τις προσφορές των σούπερ μάρκετ.

Μπορώ να εξασφαλίσω κάπως την ασφάλεια των συναλλαγών μου;

Επειδή πράγματι οι περιπτώσεις online απάτης είναι πολλές, η πιο σίγουρη αντιμετώπιση είναι να εμπιστεύεστε sites μεγάλα, γνωστά και δοκιμασμένα. Ακόμη και τότε καλό είναι να εγκαταστήσετε την λειτουργία ενός επιπλέον μυστικού κωδικού που προσφέρουν οι τράπεζες για τις online αγορές ή να πληρώνετε μέσω του λογαριασμού σας στο Paypal.

Δεν θέλω να αποθηκεύονται τα δεδομένα μου, μπορώ να το αποφύγω;

Φυσικά! Μπορείτε πάντα να επιλέξετε από τις ρυθμίσεις του browser την ιδιωτική περιήγηση (private browsing), σε σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, αλλά και στο κινητό σας τηλέφωνο.

Τα πλεονεκτήματα του online shopping είναι σημαντικά: 

  • Καλύτερες τιμές: Και μόνο ο τεράστιος αριθμός των online καταστημάτων είναι αρκετός για να εξηγήσει γιατί μπορεί κανείς να βρει πραγματικές προσφορές… ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και παγκόσμιος!
  • Περισσότερος χρόνος: Αρκεί να συγκρίνετε στο μυαλό σας πόσο χρόνο σας παίρνει να κάνετε τον γύρο ενός καταστήματος και αντίστοιχα πόσο χρειάζεστε για να περιηγηθείτε σε ένα online shop.
  • Άνεση: Πόσο πιο εύκολο είναι να ψωνίζει κανείς από τον καναπέ του και πόσο πιο χρονοβόρο να ετοιμαστείς, να ντυθείς, να βαφτείς, να μπεις στο αυτοκίνητο, να παρκάρεις… την συνέχεια την φαντάζεστε, ειδικά αν εργάζεστε πολλές ώρες ή σε ακανόνιστες ώρες.
  • Λιγότερες παγίδες: Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, τα κανονικά καταστήματα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μας κάνουν να καταναλώνουμε περισσότερο με αφίσες, ταμπέλες, ειδικά χρώματα, τοποθέτηση προϊόντος και άλλα τεχνάσματα. Για παράδειγμα, ένα κλασικό κόλπο είναι ότι τα πιο δημοφιλή προϊόντα τοποθετούνται στο πίσω μέρος του καταστήματος για να περάσεις πρώτα από όλο το εμπόρευμα μέχρι να φτάσεις σε αυτά. Αυτό φυσικά δεν ισχύει στο Διαδίκτυο.
  • Διακριτικότητα: Οι αγορές ορισμένων ειδών, όπως των εσωρούχων, πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν αμηχανία ακόμη και αν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Στο Διαδίκτυο η ιδιωτικότητα αυτή προστατεύεται ακόμη και στις συσκευασίες αποστολής.

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here