Βoa pouf: Ένα ντόνατ για χαλάρωση

Η σχεδιάστρια Sabine Marcelis συνεργάστηκε με τη σουηδική εταιρεία Hem για να δημιουργήσει το “Βoa pouf” σε σχήμα ντόνατ. Πρόκειται για ένα κάθισμα με μελανζέ γέμιση μαλλιού, το οποίο δημιουργήθηκε με μια καινοτόμο τεχνική πλεξίματος που δεν δημιουργεί ορατές ραφές. “Οι ραφές δυστυχώς καταστρέφουν τα μαλακά έπιπλα”, λέει η σχεδιάστρια που έχει τη βάση της στο Ρότερνταμ.

Ένα τέλειο και ολοκληρωμένο σχέδιο

“Είχα πει ότι θα το έβγαζα στην παραγωγή μόνο εάν μπορούσαμε να το κατασκευάσουμε χωρίς ραφές. Ενώ το “Βoa pouf” φαίνεται απλό, το να δημιουργηθεί χωρίς ραφές ήταν μια από τις πιο δύσκολες διαδικασίες που είχαν αντιμετωπίσει στην Hem”. Εσωτερικά το πουφ έχει έναν κρυφό ξύλινο πυρήνα, που το κάνει αρκετά σταθερό, ώστε να μπορούν να κάθονται πολλά άτομα.

Έχει διάμετρο 1,15 μέτρα και διατίθεται σε τρία χρώματα: Oatmeal, Cotton Candy και Sulfur Yellow. Αρχικά σχεδιάστηκε για το εσωτερικό ενός καταστήματος, βασισμένο στη “γοητεία και την αγάπη” του σχήματος που έχουν τα ντόνατς. “Είναι ένα τόσο τέλειο και ολοκληρωμένο σχέδιο, που ενώ είναι απλό δεν είναι βαρετό.

Sabine Marcelis

Όταν το design συναντά την άνεση και την πρακτικότητα

“Το σχήμα του ντόνατ είναι τόσο αρμονικό. Η καμπύλη και το κενό δημιουργούν ένα όμορφο βάθος σε όλα σχεδόν τα υλικά”, λέει η Sabine Marcelis για την έμπνευσή της για το σχέδιο. Για να καλύψει το δαχτυλίδι από αφρό και ξύλο (με διάμετρο 45 ίντσες) σε ζωντανά υφάσματα απαιτούσε έρευνα και ανάπτυξη με μια αυστριακή εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας που ειδικεύεται στο πλεκτό μαλλί. “Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό και παγκόσμια πρωτιά”, σημειώνει ο Palmér CEO της εταιρείας Hem.

Boa pouf

Μεταξύ άλλων, η Marcelis, η οποία απέκτησε έναν γιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακάλυψε γρήγορα και την πρακτική πλευρά της δημιουργίας της. Ονομάστηκε Boa για το φιδίσιο πηνίο του και βοήθησε πολύ το παιδί της να μάθει πώς να περπατάει. Παράλληλα, ήταν ένα τέλειο σημείο για να τον τοποθετήσει με ασφάλεια όταν χρειαζόταν να φύγε από το δωμάτιο.


Κεντρική φωτογραφία Sabine Marcelis.

Το κείμενο της Κατερίνας Ασημακοπούλου & της Νταϊάνας Σαλεβουράκη δημοσιεύεται στο περιοδικό Maison & Décoration Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here