Διακοσμητικά κομμάτια υψηλής αισθητικής από την H&M Home

Διακοσμητικά κομμάτια υψηλής αισθητικής από την H&M Home
Lulama Wolf

Η H&M Home παρουσιάζει το δεύτερο σκέλος της συνεργασίας της με γυναίκες καλλιτέχνιδες που δημιουργούν κομμάτια υψηλής αισθητικής για το σπίτι. Φέτος η εταιρεία συνεργάζεται με την Νοτιοαφρικανή ζωγράφο και πρώην fashion blogger Lulama Wolf και την Αμερικανή ζωγράφο, ποιήτρια και συγγραφέα Amber Vittoria. Η συλλογή Η&Μ με τίτλο “For the love of art” φέρει την αύρα της κάθε καλλιτέχνιδας. Tα χρώματα και την κουλτούρα των παιδικών τους χρόνων. Αντικείμενα που δίνουν στο σπίτι ένα τόνο προσωπικό σαν κάποιος να ήταν μέσα στην σκέψη μας και να γνώριζε τι θα θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε να το φτιάξουμε. Η κάθε συλλογή αποτελείται από ένα μάλλινο χαλί, καλύμματα μαξιλαριών και πιάτα ζωγραφισμένα στο χέρι. Βγαλμένα από ένα ταξίδι βιωματικό, δυο διαφορετικών επιφανειακά γυναικών που όμως τις ενώνει μια γλώσσα οικουμενική: H αγάπη για την τέχνη

Lulama Wolf for H&M Home

Iστορίες δημιουργίας

Η Νοτιοαφρικανή Lulama Wolf ζει στο Γιοχάνεσμπουργκ και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πορεία στον χώρο της τέχνης. Η δουλειά της αναμειγνύει την πνευματικότητα των αρχαίων παραδόσεων με τεχνικές όπως η επάλειψη, η απόξεση και ο χρωματισμός σε βάθος. Εμπνευσμένη από την προαποικιακή Αφρική, η Wolf δημιουργεί σαν να διηγείται μια ιστορία γεμάτη νοσταλγία. Δημιουργίες με χαρακτήρα που γίνονται μέρος της καθημερινότητας μας. “Aρχισα να ζωγραφίζω από πολύ μικρή ηλικία και ερωτεύτηκα την δημιουργία. Η τέχνη μου πηγάζει από αναπάντητα ερωτήματα που είχα στην ζωή μου. Πράγμα που με ωθεί να ανακαλύπτω περισσότερο τον εαυτό μου και την κληρονομιά μου μέσα από αυτή τη διαδικασία” δήλωσε η Lulama Wolf.

Amber Vittoria for H&M Home

Η Amber Vittoria, ζωγράφος και ποιήτρια από την Νέα Υόρκη δημιουργεί για την H&M Ηομε αντικείμενα γεμάτα χρώμα και αισιοδοξία. Η παλέτα του ουράνιου τόξου μας βάζει σε ανοιξιάτικη διάθεση και μας θυμίζει τις παιδικές μας ζωγραφιές. Την ξεγνοιασιά και την ανεμελιά. “Τα κομμάτια μου στην συλλογή γιορτάζουν τις ατέλειες και την τρυφερότητα του να είσαι άνθρωπος. Πρόκειται για μερικά από τα αγαπημένα μου έργα τέχνης από το περασμένο έτος. Η δημιουργία με κατεύθυνε περισσότερο από ότι εγώ εκείνη” ανέφερε η Amber Vittoria.


Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη στο H&M Home από τις 16 Μαρτίου.

Κείμενο, Πηνελόπη Παπανικολάου.

@pinelopi_papanikolaou

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here