Ωδή στον πλανήτη

Ο Ιούνιος είναι αφιερωμένος στη ΒΙΩΣΗΜΟΤΗΤΑ, Ημερολόγιο LAVAZZA 2020 “Earth CelebrAction”, Φωτ: David LaChapelle

«Η δουλειά για την παραγωγή του ημερολογίου Earth CelebrAction της Lavazza ήταν μια ιδανική ευκαιρία να συνεχίσω το φανταστικό ταξίδι μου μέσα από έναν ειδυλλιακό παράδεισο όπου ο άνθρωπος και η φύση συνυπάρχουν αρμονικά. Είμαι ευγνώμων για την πλήρη ελευθερία έκφρασης που μου έδωσε μια εταιρεία που σέβομαι και η οποία σέβεται τον πλανήτη.» δηλώνει ο Αμερικανός φωτογράφος David LaChapelle μιλώντας για την συνεργασία του στο νέο ημερολόγιο Lavazza 2020. 

Το ημερολόγιο LAVAZZA 2020 “Earth CelebrAction” είναι ένα εγκώμιο στη Φύση, Φωτ: David LaChapelle

Μαθητής του Andy Warhol και πρωτεργάτης της αίγλης της δεκαετίας του ’90, τα τελευταία χρόνια ο LaChapelle είναι μόνιμα εγκατεστημένος στη Χαβάη και στρέφει την προσοχή του στα περιβαλλοντικά ζητήματα και στη φωτογραφία τοπίου. Η στάση ζωής του φωτογράφου  ταυτίζεται με την ιδέα της Lavazza που επέλεξε να τιμήσει τη Φύση δημιουργώντας ένα ημερολόγιο που επιδιώκει να γιορτάσει την δύναμη της ομορφιάς και αξιοποιεί την ιδέα της δράσης, τονίζοντας ότι όλοι μπορούμε να δράσουμε προσωπικά για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον. 

Ο Ιούλιος είναι αφιερωμένος στην ΕΚΤΙΜΗΣΗ , Ημερολόγιο LAVAZZA 2020 “Earth CelebrAction”, Φωτ: David LaChapelle

Ο LaChapelle διερεύνησε το θέμα προσφέροντας μια συμβολική ιστορία στην οποία τα βασικά στοιχεία – φωτιά, νερό, γη και αέρας -τοποθετούνται μαζί με την παρουσία του ανθρώπου σε συναρπαστικά φυσικά σενάρια. Οι δώδεκα μήνες του έτους αποτελούν ύμνο της ζωής και η μεταμορφωτική δύναμη της ομορφιάς που μπορεί να ξυπνήσει και να φωτίσει τους ανθρώπους, καθιστώντας τους ενήμερους για το βαθύ δεσμό ανθρώπινων όντων με τη φύση και τονίζοντας την αμοιβαιότητα όλων των ζωντανών οργανισμών.

Ο Αύγουστος είναι αφιερωμένος στην ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ, Ημερολόγιο LAVAZZA 2020 “Earth CelebrAction”, Φωτ: David LaChapelle
Ο Μάρτιος είναι αφιερωμένος στην ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. Ημερολόγιο LAVAZZA 2020 “Earth CelebrAction”, Φωτ: David LaChapelle

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here