Στέλλα Καπεζάνου: Let Them Stare

Στέλλα Καπεζάνου, Dot Dot Dot, 2021. Oil on canvas. 130x110 cm

Είμαστε fans των γεμάτων χρώμα, ένταση και έκφραση καμβάδων της Στέλλας Καπεζάνου. Στην έως τώρα εικαστική της διαδρομή που περιλαμβάνει 6 ατομικές εκθέσεις, η Στέλλα παρουσιάζει καλά σκηνοθετημένες φιγούρες γεμάτες νόημα και υπαινιγμούς. Ακροβατώντας μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, καταναλωτισμού και ρομαντισμού, έως τώρα μεταφέρει τον θεατή σε ένα ερωτικό πάρτι χλιδάτης ειρωνείας που ποτέ δε τελειώνει.

Στέλλα Καπεζάνου _Tomorrow Morning at Dawn, 2020. Oil on canvas. 130×100 cm.
Στέλλα Καπεζάνου_The Frangipani Gardens, 2021. Oil and acrylic on canvas. 200x300cm

Στην επερχόμενη ατομική της έκθεση που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 στην The Edit Gallery στην Κύπρο, η Στέλλα Καπεζάνου κάνει μια απρόβλεπτη μεταστροφή. Από τις άψογες σκηνοθεσίες και τις φωτορεαλιστικές τεχνικές ταμπλό βιβάντ, τώρα η εικαστικός περνά σε μια κατάσταση πιο ευαίσθητη, πιο τρυφερή. Γίνεται πιο διακριτική στα νοήματα της.

Στέλλα Καπεζάνου _Primavera 2022, Oil and acrylic on canvas. 300×150 cm.

Οι εσκεμμένοι συμβολισμοί της Στέλλας Καπεζάνου

“Διερευνώ τη γυναίκα στη δυτική κοινωνία σήμερα, τις σχέσεις της με τις άλλες γυναίκες, τις φαντασιώσεις της” λέει η Στέλλα Καπεζάνου μιλώντας στο BEAUTEmagazine για την έκθεση Let Them Stare. “Η ανδρική παρουσία στους καμβάδες είναι είτε ανύπαρκτη ή συμπληρωματική. Στοχεύω στη δημιουργία αμφίσημων ιστοριών κυριαρχίας και υποταγής ανάμεσα στους θηλυκούς και τους αρσενικούς πρωταγωνιστές μου. Κλειδιά στην ανάγνωση της κάθε ιστορίας είναι συνήθως εσκεμμένοι στερεοτυπικοί συμβολισμοί και τα βλέμματα των ηρώων.”


Στέλλα Καπεζάνου _Grandma’s Little Girl, 2021. Oil on canvas. 100×80 cm.

Δέρμα, θηλυκές καμπύλες, θηρία και γυμνά, αποθεώνουν την δυναμικότητα της γυναικείας ενδυνάμωσης στον κόσμο της Καπεζάνου, αφαιρώντας την παρουσία της αντρικής φιγούρα που είχε σταθερή θέση σε προηγούμενα της έργα. Η καλλιτέχνης φανερώνει στο φιλότεχνο κοινό μια άλλη πτυχή του εικαστικού της ταλέντου. Διατηρώντας τις χαρακτηριστικές, τεχνικά άρτιες ζωγραφικές ποιότητες της, η Στέλλα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Το κάνει ενσωματώνοντας στη δουλειά της κολλάζ και παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τα κεραμικά γλυπτά της έργα.

Στέλλα Καπεζάνου _Airing the Dirty Laundry, 2021. Oil on canvas. 180×200 cm.

Η όλη ατμόσφαιρα της νέας δουλειάς της Στέλλας Καπεζάνου εμπερικλείεται στον εκκωφαντικό τίτλος της έκθεσης Let Then Stare. Το μήνυμά της, εξελικτικό, ενδυναμωτικό και συνάμα υπεροπτικά γοητευτικό.


Στέλλα Καπεζάνου “Let Them Stare”

Εγκαίνια παρουσία της εικαστικού: Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 │18:00 – 21:00

Διάρκεια Έκθεσης: 9 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2022

The Edit Gallery: 1 Agias Zonis str., 23 Nicolaou Pentadromos Centre, 3026, Limassol, Cyprus

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 15:00 – 19:00 Σάββατο, 10:00 – 13:00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here