Το πολύχρωμο εικαστικό σύμπαν της Νεφέλης

Η νέα συλλογή εικαστικών κοσμημάτων Nefelia της Νεφέλης Παπαναγιώτου με τίτλο "Fluidity", κάνει πρεμιέρα στο Electra Art Space.

Αυθεντικά, αναπάντεχα και απόλυτα χαρακτηριστικά, τα εικαστικά κοσμήματα Nefelia εκφράζουν ανάγλυφα την εκρηκτική προσωπικότητα και το αντισυμβατικό πνεύμα της δημιουργού τους Νεφέλης Παπαναγίωτου.

Εικαστικά σκουλαρίκια Nefelia.

Παθιασμένη με την εξερεύνηση της συμπεριφοράς και των ιδιοτήτων του πλεξιγκλάς, η αρχιτέκτων και σχεδιάστρια δεν σταματά να πειραματίζεται με τις φόρμες. Η νέα συλλογή εικαστικών κοσμημάτων Nefelia με τίτλο “Fluidity”, επικεντρώνεται στη ρευστότητα. Κάνει πρεμιέρα σήμερα και θα παρουσιάζεται έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου, στο Electra Art Space της οδού Μητροπόλεως.

Η δημιουργός του brand εικαστικών κοσμημάτων Nefelia, Νεφέλη Παπαναγίωτου , με κόσμημα από παλαιότερη συλλογή.

Σπουδή επάνω στη φόρμα της ρευστότητας

“Στην έκθεση της συλλογής “Fluidity” που παρουσιάζεται στο Εlectra Αrt Space έως τέλη Ιουλίου, θα δείτε μια νέα οπτική παρουσίασης των κοσμημάτων μου.” δήλωσε αποκλειστικά στο BeauteMagazine η Νεφέλη, ξεδιπλώνοντας το όραμα της σειράς. “Η συσκευασία, είναι κάτι που με απασχολεί από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το brand Nefelia. Και η προσωπική επιμέλεια των δύο πρόσφατων εικαστικών εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2019, στις Αθήνα και Σέριφο, αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Η εμπειρία ξετύλιξε σκέψεις και συναισθήματα γύρω από τη σχέση του έργου τέχνης με το χώρο και με τον τρόπο που εκτίθεται.”

Η νέα σειρά εικαστικών κοσμημάτων “Fluidity” της Νεφέλης Παπαναγίωτου είναι εμπνευσμένη από τη ρευστότητα.

“Έτσι, όταν η γκαλερί Σκουφά με προσκάλεσε για αυτή τη παρουσίαση, η προσωπική έννοια της “έκθεσης” είχε ήδη αναπτυχθεί μέσα μου.” συμπληρώνει η σχεδιάστρια των κοσμημάτων που παραπέμπουν σε μικρά έργα τέχνης. “Εξαιρετικό ενδιαφέρον βρίσκω στις περιπτώσεις που το έργο τέχνης αλληλεπιδρά με τον εκθεσιακό χώρο, ως ένα αντικείμενο που βρίσκεται σε διάλογο με τη συσκευασία του. Οι παραπάνω σκέψεις διαμόρφωσαν την ιδέα της συλλογής. Κι έτσι τα κοσμήματα αγκαλιάζονται από φόρμες του ίδιου υλικού δημιουργώντας μια ενιαία εικαστική σύνθεση. Παράλληλα ως αρχιτέκτονας, με απασχόλησαν οι βάσεις πάνω στις οποίες θα παρουσιαστούν τα έργα. Κάτι που θα αφήσω να το ανακαλύψετε εσείς κατά την επίσκεψη σας στο χώρο! Εκτός από τη νέα συλλογή Fluidity, στο χώρο του Electra Art Space, θα μπορέσετε να απολαύσετε και επιλεγμένα κοσμήματα από προηγούμενες συλλογές μου.”

ELECTRA ART SPACE, Μητροπόλεως 15 & Βουλής, 10557 – Τ.: 211 1133007. Ώρες λειτουργίας: Τρ & Πεμ: 10:00-20:00. Τετ & Παρ: 10:00-18:00. Σαβ: 10:00-14:00.
www.skoufagallery.gr

Διάρκεια έκθεσης “FLUIDITY”: 16.07.2020- 31.07.2020. Επίσημη παρουσίαση: Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 12:00-20:00.

Κείμενο, Λένα Παπαχριστοφίλου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here