“Αυτό το καλοκαίρι..” από τη Μαρία Καλλιμασιά

ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΑΚΗΣ

…θα είναι πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα.
Καθώς φαίνεται πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία εξόδου από την πανδημία, το φετινό καλοκαίρι είναι σαν το ξέφωτο που θα βρεθούμε, μετά από την πρωτοφανή περιπέτεια που ζήσαμε -και που ξεπέρασε τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και έγινε πραγματικότητα-, να ανταλλάσσουμε βλέμματα κατανόησης, ανακούφισης, απορίας αλλά και ικανοποίησης ότι τα καταφέραμε.

Αυτό το ξέφωτο -αυτό το καλοκαίρι- μοιάζει με ιερό τόπο, όπου θα πρέπει να παραμείνουμε για ένα διάστημα και να αποτίσουμε φόρο τιμής, πρώτα από όλα στους ανθρώπους που χάθηκαν. Αλλά και στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν στον τομέα της υγείας για να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαν. Φόρο τιμής ωστόσο οφείλουμε να αποτίσουμε και ο καθένας από μας στον εαυτό του. Για τις μάχες που δώσαμε σε όλα τα επίπεδα. Και να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι τίποτα δεν ήταν και ούτε είναι δεδομένο.

Αυτό το καλοκαίρι γιορτάζουμε τη ζωή. Την ελευθερία. Την προσωπική και τη συλλογική μας νίκη απέναντι στον αόρατο εχθρό που τάραξε για τα καλά τα νερά και ταρακούνησε συθέμελα ολόκληρο τον πλανήτη.

Και καθώς έχουμε την ευλογία ως Έλληνες να απολαύσουμε όχι απλώς ένα ακόμη καλοκαίρι, αλλά ένα Ελληνικό Καλοκαίρι, ας στρέψουμε τα μάτια στον καταγάλανό μας ορίζοντα. Ας γευτούμε τη μοναδική γεύση της αλμύρας των πελάγων μας. Κι ας ατενίσουμε με αισιοδοξία τη ζωή που ανοίγεται ξανά απρόβλεπτη και πανέμορφη μπροστά μας.

Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΑΚΗΣ

Editorial τεύχους Ιουνίου, της εκδότριας και διευθύντριας του περιοδικού BEAUTE Μαρίας Καλλιμασιά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here