Μαρία Καλλιμασιά: Ησυχία παρακαλώ

Photo: Θανάσης Κρίκης, αρχείο περιοδικού BEAUTÉ.

“Όλα ξεκινούν από μια υποσυνείδητη, πολύ συχνά ανείπωτη, εσωτερική ανάγκη που με κάποιον τρόπο πρέπει να εκφραστεί. Έχοντας αυτό κατά νου, η αναζήτηση της αφετηρίας του Quiet Luxury ή της Ήσυχης Πολυτέλειας, της μεγάλης τάσης της μόδας στην οποία είναι αφιερωμένο αυτό το τεύχος, προσδιορίζεται γεωπολιτικά κάπου στα βάθη της ψυχής μας” σημειώνει η Μαρία Καλλιμασιά στο editorial του BEAUTÉ Νοεμβρίου 2023 με τίτλο “Ησυχία παρακαλώ”. “Και ποιος είναι ο λόγος δημιουργίας της μεγάλης αυτής ανάγκης; Η απάντηση βρίσκεται κάπου ανάμεσα στη θηριώδη φασαρία που επικρατεί γύρω μας. Στα αμέτρητα ερεθίσματα και στην καταιγιστική πληροφόρηση. Αλλά και στην ανθρώπινη τάση μας να εξελισσόμαστε και να προχωράμε μπροστά αφήνοντας τα περιττά και διατηρώντας την ουσία.”

Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα

“Η μείωση της κατανάλωσης προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης οδηγεί σε νέους στιλιστικούς δρόμους. Και σε άλλες κατευθυντήριες γραμμές όσον αφορά την αισθητική αλλά και την προσωπική μας ανάπτυξη. Οι συνθήκες της ζωής μας, όπως διαμορφώνονται καθημερινά με τις συνεχόμενες και όλων των ειδών κρίσεις, επιβάλλουν να πατάμε γερά τα πόδια μας στη γη. Να δίνουμε έμφαση στην ποιότητα γενικότερα στον τρόπο που ζούμε. Είτε αυτή αφορά τις επιλογές στη συμπεριφορά μας, στις σχέσεις μας ή στα ρούχα μας. Να θωρακιζόμαστε με αξίες που έχουν διάρκεια στον χρόνο και τελικά μας οδηγούν στην εσωτερική ησυχία, όπου μόνο εκεί μπορούμε εντέλει να νιώσουμε πραγματικά ασφαλείς.”

Μαρία Καλλιμασιά


Φωτογραφία Θανάσης Κρίκης, αρχείο περιοδικού BEAUTÉ.

Το editorial με τίτλο “Ησυχία παρακαλώ” υπογεγγραμμένο από την εκδότρια και διευθύντρια του περιοδικού BEAUTÉ Μαρία Καλλιμασιά, δημοσιεύεται στο BEAUTÉ Νοεμβρίου 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here