Africa Fashion: Η εξέλιξη της αφρικανικής αισθητικής

Maison ARTC

Καθώς σκέφτομαι την έννοια της Αφρικάνικης κουλτούρας και την άμεση σύνδεση της με την μόδα και τέχνη του σήμερα, ο εγκέφαλός μου πλημμυρίζει με έντονες πολύχρωμες εικόνες που συνδυάζουν άρτια τις αντιθέσεις αυτής της μαγικής ηπείρου. Αμέτρητα υπόβαθρα, εθνικότητες και θρησκείες, διατηρούν μια τεράστια πολιτιστική ποικιλομορφία η οποία εκφράζεται μέσα από ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων που κυμαίνονται από την κουζίνα, την μουσική, την γλώσσα έως και τις γιορτές. Η χαρά των χρωμάτων, ο συνδετικός κρίκος που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον μαζί. Η ασταμάτητη έμπνευση και δημιουργικότητα, παίζουν καταλυτικό ρόλο στο πλήρες συναίσθημα της αφρικάνικης αισθητικής όπως αυτό καταγράφεται στη κορυφαία έκθεση μόδας της χρονιάς. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε την “Africa Fashion”.

Maison ARTC

“Africa Fashion” στο Victoria & Albert Museum: Εκσυγχρονισμός, έμπνευση και δημιουργία

Μία εκτενής θεαματική έκθεση γεμάτη υφάσματα, ενδύματα, φωτογραφικό υλικό, προσωπικές μαρτυρίες, σκίτσα και φιλμ θα λάβει μέρος στο Victoria and Albert από τις 2 Ιουλίου έως τις 16 Απρίλιου 2023.Η διαρκής επίδραση, των εμβληματικών Αφρικανών σχεδιαστών του εικοστού αιώνα, όπως η Shade Thomas-Fahm, Chris Seydou, Kofi Ansah και Alphadi, θα γιορταστεί σε ένα Africa show που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει. Στιγμιότυπα από τις τάσεις της μόδας της εποχής, θα λάβουν μέρος  για πρώτη φόρα. Προσωπικές γνώσεις από σύγχρονους αφρικανούς δημιουργούς μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Imane Ayissi, Iamisigo, Moshions, Thebe Magugu και Sindiso Khumalo πρόκειται να έχουν την τιμητική τους σε μία έκθεση δημιουργίας και εφευρετικότητας.

Alchemy collection, Thebe Magugu, Autumn/Winter 2021, Johannesburg, South Africa. Photography: Tatenda Chidora , Styling + Set: Chloe Andrea Welgemoed, Model: Sio
‘Chasing Evil’ collection, IAMISIGO, Kenya, Autumn/Winter 2020. Courtesy IAMISIGO. Photo: Maganga Mwagogo

Η διαρκής επίδραση εμβληματικών Αφρικανών σχεδιαστών μόδας του εικοστού αιώνα, όπως η Shade Thomas-Fahm, Chris Seydou, Kofi Ansah και Alphadi, αναδεικνύεται μέσα από μια έκθεση που χαρτογραφεί για πρώτη φορά τις σημερινές τάσεις της Αφρικανικής μόδας. Προσωπικές γνώσεις και εμπειρίες σύγχρονων Αφρικανών δημιουργών μόδας, όπως οι Imane Ayissi, Iamisigo, Moshions, Thebe Magugu και Sindiso Khumalo έχουν την τιμητική τους σε αυτή την έκθεση δημιουργίας και εφευρετικότητας.

Self-portrait, Gouled Ahmed, Addis Foam, Ethiopia
Maison ARTC

Artsi Ifrah: Διαφορετικότητα, λεπτομέρεια και υψηλή αισθητική από το Μαρόκο

Κορυφαία συμμετοχή στην έκθεση Africa Fashion, ο Artsi Ifrah από το Μαρόκο, είναι ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της σύγχρονης υψηλής Αφρικανικής αισθητικής. Σχεδιαστής, φωτογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής, ο υπέρ-ταλαντούχος Ifrah αφηγείται τη δική του πολυεπίπεδη ιστορία. Και το κάνει μέσα από εκπληκτικής ομορφιάς εικόνες που καταγράφουν συναρπαστικά τη ποικιλομορφία της αφρικανικής δημιουργικότητας.

Ιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής του οίκου Maison ARTC, έχει ο υπέρ ταλαντούχος Artsi έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό brand μέσω της εκτενούς κατανόησης της  πολυ-πολιτισμικότητας. Πέρα από το ταλέντο του σχεδιασμού ο Artsi ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με το art και creative direction καθώς και με το styling. Αξίζει να επισκεφτείς τον λογαριασμό του Maison ARTC στο instagram. Οι φωτογραφίες που θα αντικρίσεις θα σε συναρπάσουν.

Maison ARTC

“Ως σχεδιαστής πιστεύω πως πρέπει να εξερευνήσετε τη φαντασία σας με τρόπους που φέρνουν το σύμπαν σας σε μια μορφή τέχνης, καθώς η μόδα είναι τέχνη. Ο χρόνος που πέρασε είναι παρούσες μνήμες μελλοντικών ελπίδων. Ο Ναπολέων είπε κάποτε «υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του γελοίου και του υψηλού». Αναζητώ αυτή τη γραμμή κάθε φορά σε κάθε μου κομμάτι.” Artsi Ifran 2022.

Μάθε περισσότερα για την έκθεση Africa Fashion και δήλωσε συμμετοχή στις παράπλευρες online δράσεις της έκθεσης κάνοντας κλικ εδώ.

Κείμενο, Πωλίνα Ακάση-Αποστολίδου.

@polinaakasi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here