Atelier Jolie: Η fashion κολεκτίβα της Angelina Jolie είναι εδώ!

Mπορεί η Angelina Jolie να έγινε γνωστή ως ηθοποιός, αλλά η ευαισθησία και το φιλανθρωπικό έργο της την έχουν κάνει να ξεχωρίσει. Με γενναία βήματα, κάνει την είσοδό της και στο fashion industry με ένα όραμα που δεν έχουμε ξαναδεί από celebrities στο παρελθόν. Την Τετάρτη 17 Μαΐου, λάνσαρε μια νέα εταιρεία μόδας με το όνομα “Atelier Jolie” δίνοντας σε δημιουργικούς ανθρώπους τη δυνατότητα να ανθίσουν. To project αποτελεί μια φρέσκια κολεκτίβα δημιουργών με στόχο την δικτύωση των fashion designers και του απλού κόσμου με το κομμάτι της παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Η υψηλότερη μορφή αυτοέκφρασης είναι να δημιουργούμε για τον εαυτό μας”

“Όλοι μπορούμε να συλλέξουμε, να εκτιμήσουμε και να επηρεαστούμε από τα σχέδια άλλων. Αλλά η υψηλότερη μορφή αυτοέκφρασης – και πιστεύω η πιο διασκεδαστική – είναι να δημιουργούμε για τον εαυτό μας”, αναφέρει η Angelina Jolie στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Και αυτός είναι ο λόγος που την θαυμάζουμε. Είναι μια από τις λίγες celebrities που δίνει πραγματική βάση στην ανθρωπιά, στην γυναίκα, στην δημιουργικότητα. Χρησιμοποιεί πόρους στους οποίους έχει η ίδια πρόσβαση για να δώσει την δυνατότητα σε όλους να κάνουν κάτι “αληθινό”.

Χωρίς θορυβώδεις κινήσεις και “ξεπούλημα εαυτού” η Jolie έχει καταφέρει να ενδυναμώσει γυναίκες σε κάθε μεριά του κόσμου. Aλλά και στη βιομηχανία στην οποία η ίδια αναδείχθηκε. Ίσως για αυτό κερδίζει επάξια την θέση της “γυναίκας είδωλο” την τελευταία εικοσαετία. Μιας και η συνέπεια και η σταθερότητα χαρακτηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της ηθοποιού, ελπίζουμε και το νέο αυτό βήμα της, να εμπνεύσει και να δώσει φως σε μια σημαντική πλευρά της μόδας: Την αυτοέκφραση.

Νέο “καταφύγιο” για δημιουργικούς ανθρώπους

“Eίναι ένα μέρος για δημιουργικούς ανθρώπους όπου μπορούν να συνεργαστούν με ένα εξειδικευμένο και diverse δίκτυο ειδικών ραπτών. Αλλά και δημιουργών πατρόν και τεχνιτών από όλο τον κόσμο” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του atelierjolie.com. Η κολεκτίβα αυτή δίνει την ευκαιρία στον οποιοδήποτε να δώσει ζωή σε σχέδια που έχει οραματιστεί ανεξάρτητα αν είναι ειδικός του χώρου ή ένας απλός λάτρης της μόδας.

Αποκύημα του οράματος της Anjelina Jolie για ισότητα

Τα κίνητρα της Angelina Jolie δεν φαίνεται να είναι η προβολή και η διαφήμιση του εαυτού της. Και αυτό έγινε αρκετά ξεκάθαρο σε όλους με την αποχώρηση της από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Μετά από μια εικοσαετία αλλεπάλληλων προσπαθειών, η δυσλειτουργία του οργανισμού την έφερε στην θέση της αποχώρησης. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο σήμερα.

Το Atelier Jolie παντρεύει το ανθρωπιστικό όραμα της διάσημης προσωπικότητας με το σύμπαν της μόδας. Με το μήνυμα της “όλοι μπορούν να δημιουργήσουν” ενθαρρύνει την δημιουργικότητα του κάθε ανθρώπου. Eνώ ταυτόχρονα δίνει φώς και αναγνώριση στους μόδιστρους, των οποίων η δουλειά δεν παίρνει τα εύσημα που της αρμόζουν.

Η προσοχή στρέφεται στα υλικά

Φυσικά, η Jolie δεν άφησε πίσω το σύστημα αξιών της, για το οποίο τόσα χρόνια παλεύει. Το Atelier Jolie θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά leftover, deadstock και vintage υλικά ποιότητας για την παραγωγή των ρούχων κάτω από την επωνυμία, εντάσσοντας την εταιρεία στο κίνημα της πράσινης μόδας. Οι υπηρεσίες της εταιρείας δεν θα αφορούν μόνο την κατασκευή ρούχων από την αρχή. Δίνεται η επιλογή του upcycling και της επισκευής κομματιών που ήδη υπάρχουν στην συλλογή του καθενός. Έτσι, μπορούν να “ζωντανέψουν” παλιά κομμάτια που κουβαλούν προσωπικό νόημα.


Φωτογραφίες Angelina Jolie.

Κείμενο, Εύα Συμεωνίδου.

@respeccte

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here