Creative Minds 2020 Το πρωτοποριακό business wear της Ευτυχίας Καραμολέγκου

Δημιουργημένο από την Ευτυχία Καραμολέγκου, το brand EFTYCHIA βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο της διεθνούς μόδας.


Ανεβασμένη αισθητική προσέγγιση, πρωτότυπες ιδέες και κατασκευαστική αρτιότητα χαρακτηρίζουν τα ελληνικά brands που διεκδικούν την προσοχή μας μέσα στο 2020.

Γεννημένη στη Σαντορίνη και μόνιμα εγκαταστημένη στο Λονδίνο, η Ευτυχία Καραμολέγκου δεν χρωστάει την επιτυχία της σε influencers, σε κοσμικές κυρίες η σε «έξυπνες» δημόσιες σχέσεις. Η ιδρύτρια του brand EFTYCHIA ξεχώρισε γρήγορα και κίνησε το διεθνές ενδιαφέρον γιατί πολύ απλά κάνει αυτό που ελάχιστοι σχεδιαστές τολμούν να κάνουν. Υποστηρίζει το προσωπικό της όραμα για τη δομή της σύγχρονης γυναικείας γκαρνταρόμπας. Και το ξεδιπλώνει ήρεμα. Μέσα από μικρές αλλά καλά δομημένες και απόλυτα καλοραμμένες συλλογές που κρατούν αποστάσεις από το γενικευμένα χαοτικό ύφος της εποχής.

EFTYCHIA fw19
EFTYCHIA fw19

Αυτοπεποίθηση και σιγουριά

Μόλις τρεις συλλογές ήταν αρκετές για να τοποθετήσουν το brand EFTYCHIA στη πρωτοπορία της διεθνούς μόδας. “Η θηλυκότητα δεν εξαρτάται τόσο από το τι φοράει μια γυναίκα. Πηγάζει κυρίως από την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που έχει η ίδια για τον εαυτό της.” είχε δηλώσει πριν ένα χρόνο η σχεδιάστρια μιλώντας στο BEAUTE. “Η σειρά μου είναι business wear που μπορεί να φορεθεί εντός και εκτός εργασιακού χώρου. Σχεδιάζω για την γυναίκα που απεχθάνεται την επίδειξη του όποιου κοινωνικού status, του οικονομικού background ή του μορφωτικού επιπέδου της, σαν δεκανίκι έλξης.”

EFTYCHIA ss20

H Ελληνίδα semi-finalist του ετήσιου βραβείου LVMH

Το απόλυτα προσωπικό στιλ της Ελληνίδας σχεδιάστριας κάνει τις συλλογές της ανάρπαστες από τις πλέον εκλεκτικές μπουτίκ του πλανήτη. Η άνοιξη του ’19 επιφύλασσε μια σημαντική διάκριση για την Ευτυχία. Δεν είναι καθόλου τυχαία η παρουσία της ανάμεσα στους 20 semi-finalists της περίφημης ετήσιας βράβευσης νέων δημιουργών του ομίλου πολυτελείας LVMH. Το φθινόπωρο παρουσίασε για πρώτη φορά την tailored καλοκαιρινή ss20 συλλογή σε fashion event στα πλαίσια της London Fashion Week. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την θεωρούν υπεύθυνη για την αναβίωση του office look. Όμως εμείς ξέρουμε καλά ότι η δημιουργική γκάμα της δεν περιορίζεται απλώς σε καλοραμμένα ρούχα για το γραφείο.

Ευτυχία Καραμολέγκου

Σακάκια, παλτό και αδιάβροχα υφάσματα

«Η νέα μου συλλογή για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2020 θα κινείται στο ίδιο ύφος με τις προηγούμενες. Και θα είναι ακόμα περισσότερο επικεντρωμένη στα σακάκια και στα παλτό.» δήλωσε αποκλειστικά στο Beautè η Ευτυχία, συμπληρώνοντας: «Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά αδιάβροχα υφάσματα για κάποια πανωφόρια και ανάμεσα στα νέα υλικά ίσως να συμπεριληφθεί και δέρμα σε μορφή shearling. Ανάμεσα στα άμεσα σχέδιά μου, είναι να εμπλουτίσω για πρώτη φορά τη συλλογή με αξεσουάρ, κυρίως με περικάρπια. Όμως δεν είμαι σίγουρη αν θα προλάβω να τα έχω έτοιμα έως την παρουσίαση της χειμωνιάτικης συλλογής που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.» Η νέα κολεξιόν EFTYCHIA θα παρουσιαστεί στα πλαίσια της δημιουργικής πλατφόρμας New Gen One’s To Watch του British Fashion Council.

Απόσπασμα από το άρθρο της Λένας Παπαχριστοφίλου “Creavite Minds” που δημοσιεύεται στο BEAUTE Ιανουαρίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here