Emma Chamberlain: Ένα it girl με πάθος για vintage αλλάζει τα δεδομένα

Μόδα, επιρροή και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά είναι τα τρία «όπλα» της νεαρής Emma Chamberlain η οποία από το 2018 εξελίσσεται σε είδωλο των Gen-Z κοριτσιών. Αναρωτιέσαι τι την κάνει ξεχωριστή; Η Emma ήταν από τις πρώτες διαδικτυακές προσωπικότητες που χρησιμοποίησε την επιρροή που έχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσει την πράσινη μόδα και την αγορά ρούχων από δεύτερο χέρι.

Το second hand shopping είναι μια μορφή ανακύκλωσης.  Η αγορά μεταχειρισμένων ρούχων σημαίνει ότι επαναχρησιμοποιείται ένα ρούχο που έχει φορεθεί στο παρελθόν. Με κάθε αγορά ενός μεταχειρισμένου ρούχου σε χαμηλές τιμές, γλιτώνουμε την διαδικασία και τα έξοδα παραγωγής και διανομής ρούχων. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας στυλ με one-of-a-kind κομμάτια, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον πλανήτη.

H Emma Chamberlain και η σχέση της με την πράσινη μόδα

H 21χρονη Emma έχει αποκτήσει τη ιδιότητα του influencer από το 2018, κερδίζοντας τη θέση της στην πρώτη σειρά των shows του Louis Vuitton και interviewer της Vogue στα τελευταία δύο MET GALA. Έχει εμφανιστεί στα εξώφυλλα των Vogue, Cosmopolitan και Nylon. Στο Instagram της αναρτά φωτογραφίες με συνολάκια, τονίζοντας στους 15 εκατομμύρια ακολούθους της πόσο όμορφα και στιλάτα μπορούν να είναι τα vintage ρούχα, ακόμα και αν είχαν προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Η αγορά μεταχειρισμένων ρούχων, είτε είναι vintage είτε όχι, προωθήθηκε ακατάπαυστα από την νεαρή διαδικτυακή celebrity. Στο πρώτο της βίντεο στο Youtube, η Emma δείχνει στους τότε λιγοστούς ακολούθους της τί αγόρασε από κατάστημα με second hand ρούχα. Η αγάπη της για το styling ρούχων που έχουν ξαναφορεθεί άρχισε από τότε.

Για την Chamberlain, η αγορά vintage ρούχων είναι μια ευκαιρία να βρούμε ένα διαμάντι στα ακατέργαστα. “Βρίσκεις ένα μοναδικό στο είδος του κομμάτι όταν αγοράζεις vintage πράγματα, τα οποία πρέπει και να τα ξεθάψεις σαν θησαυρό” λέει σχετικά η Emma.

Η συνεργασία της Emma με την Levi’s

Η  μακροχρόνια αδυναμία της για τα τζιν παντελόνια της επωνυμίας Levis που αποτελούν το go – to παντελόνι της, είναι γεγονός. Είδαμε την λατρεία της για αυτά από την πολύ αρχή όταν τα έψαχνε απεγνωσμένα σε second hand μαγαζιά.Η νεαρή Emma, μάλιστα, σχεδίασε και λάνσαρε την προηγούμενη εβδομάδα  σε συνεργασία με την εταιρία ένα καφέ σορτσάκι. Τα prints πάνω στο διαχρονικό denim της επωνυμίας είναι εμπνευσμένα από τα παιδικά της καλοκαίρια στο San Francisco.

Για μερικούς το στυλ της Emma Chamberlain είναι υπερβολικά καθημερινό και απλό. Για κάποιους άλλους ίσως μοιάζει αδιάφορο. Δεν έχει σημασία αυτό. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι η Emma παρουσίασε μια εναλλακτική μορφή μόδας και την έκανε δημοφιλή παγκοσμίως. Η ίδια μιλά στο podcast της Anything Goes για το προσωπικό στυλ και παροτρύνει τους ακροατές της να φορέσουν ότι θέλουν. Να βρουν timeless και μη κομμάτια οπουδήποτε, να τα αγαπήσουν και σιγά σιγά, να εκφράσουν μέσα από την μόδα, τον εαυτό τους. Και αυτό ξεχώρισα από την αρχή στην Emma. Ξεχώρισα την ανάγκη της για έκφραση, όχι για αποθέωση.

Κείμενο Εύα Συμεωνίδου, @respeccte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here