Έμπνευση από Μπουμπουλίνα

1821 "Bouboulina" Capsule Collection, Ancient Kallos

Η επέτειος για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνική Επανάστασης, έδωσε έναυσμα για δεκάδες προσεγγίσεις. Τα είδαμε όλα. Από άχαρα ταγάρια και αμήχανες πορσελάνινες φουστανέλες έως μενταγιόν με μικροσκοπικά χρυσαφένια τσαρούχια, αισθητικές συνυπάρξεις και μεταμοντέρνα εικαστικά μαντήλια με ετικέτα Hermes.

1821 ‘’Bouboulina’’ Capsule Collection, Ancient Kallos.
1821 ‘’Bouboulina’’ Capsule Collection, Ancient Kallos.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μπουμπουλίνα

Εμείς επιλέξαμε να σταθούμε σε μια συλλογή που προσεγγίζει την επέτειο της απελευθέρωσης με άλλο τρόπο. Το κάνει ενσωματώνοντας στοιχεία από το πλούσιο αρχείο των παραδοσιακών μας φορεσιών. Πρόκειται για την επετειακή συλλογή 1821 ‘’Bouboulina’’ Capsule Collection της Ancient Kallos. Aφιερωμένη στην κορυφαία μορφή της Επανάστασης, στην δυναμική Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα Πινότση, η συλλογή λανσάρει μια σειρά από νέες συνεργασίες που σηματοδοτούν την εξέλιξη του brand που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

1821 ‘’Bouboulina’’ Capsule Collection, Ancient Kallos.

“Έμπνευσή μας για την επιλογή των σχεδιαστικών γραμμών αυτής της συλλογής αποτέλεσε η παραδοσιακή φορεσιά της Μπουμπουλίνας με το χαρακτηριστικό λευκό πλαστρόν στο στήθος και την έμφαση στη μέση” λένε στο BEAUTEmagazine οι ιδρύτριες του brand Ancient Kallos, Λαμπρινή και Στέλλα Σταύρου. “Όμως και οι ανδρικές φιγούρες της επανάστασης αποτέλεσαν σημαντική πηγή έμπνευσης αυτής της συλλογής. Ο καθένας μπορεί να διακρίνει χαρακτηριστικά από το Φάρεο με το πορφυρό κόκκινο χρώμα του και την χαρακτηριστική μαύρη μακριά φούντα. Από τη Φουστανέλα δοσμένη στην θηλυκή εκδοχή της και τη Φέρμελη με το παραδοσιακό χρυσό κέντημα της.”

Hellas Vase, Ancient Kallos

Νέες συνεργασίες, καινούργιοι ορίζοντες

“Σε αυτήν την συλλογή εισάγουμε για πρώτη φορά ένα κεραμικό βάζο” συνεχίζουν οι ιδρύτριες του brand Ancient Kallos. “Πρόκειται για το βάζο το Hellas Vase, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Μανουσάκη και είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στην Κρήτη. Οι πέντε μπλε ρίγες του αντιπροσωπεύουν τις πέντε συλλαβές της λέξης Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΙΑ. Το κόκκινο χρώμα του εσωτερικού, συμβολίζει το αίμα των ηρώων της Επανάστασης και η χαρακτηριστική μαύρη φούντα χαρακτηρίζει το δάκρυ.”

“Η επετειακή collection περιλαμβάνει ακόμα μία αποκλειστική συνεργασία. Ο λόγος για μια συλλογή κοσμημάτων που δημιουργήθηκε με την σχεδιάστρια κοσμημάτων Βαρβάρα Μιτσέλη. Η δημιουργός άντλησε έμπνευση από την Μπουμπουλίνα και από τα καράβια του στόλου της, τα οποία είχαν σημαντικό ρόλο στους αγώνες της απελευθέρωσης. Η σειρά κοσμημάτων περιλαμβάνει σκουλαρίκια με χαραγμένη τη μορφή της ηρωίδας και το καράβι του στόλου αντίστοιχα, με κολιέ με χαρακτηριστική μαύρη λεπτομέρεια και με βραχιόλια από κορδόνι σε τρία διαφορετικά χρώματα.”

“Επιπλέον, για πρώτη φορά δημιουργήσαμε δερμάτινα είδη” συμπληρώνουν οι Λαμπρινή και Στέλλα Σταύρου. ” Χαρακτηριστικό είναι το δερμάτινο Mini Tagari. Είναι κατασκευασμένο από έμπειρους Έλληνες τεχνίτες χρησιμοποιώντας δέρματα από τα βυρσοδεψεία της Κρήτης και διακοσμείται με χειροποίητες φούντες. Τέλος, είμαστε περήφανες για την μεταξωτή μας Mantila. Κατασκευάστηκε στο Σουφλί και πλαισιώνει με μαεστρία τα επετειακά T-Shirts της συλλογής.”

Μεταξωτή μαντήλα Ancient Kallos, υφασμένη στο Σουφλί.

Μερικά ακόμα κομμάτια από την 1821 ‘’Bouboulina’’ Capsule Collection

Η capsule συλλογή 1821 ‘’Bouboulina’’ διατίθεται αποκλειστικά στο e-shop της Ancient Kallos.

Φωτογραφίες: Μάρα Λαζαρίδου.

Styling: Στέφανος Μάλαμας.

MakeUp & Hairstyling: Μαρία Παγωνάκη.

Κείμενο, Λένα Παπαχριστοφίλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here