Βenetton fw23: H ευχάριστη έκπληξη της Milano Fashion Week

Βenetton fw23: H έκπληξη της Milano Fashion Week

Το show για τη παρουσίαση της συλλογής Βenetton fw23 με τον τίτλο “Infinity” είχε κάτι από ταινία: Ένα ασανσέρ σταμάτησε στο ομώνυμο πάτωμα και οι δημιουργίες του Andrea Incontri ξετύλιξαν το φιλμ της νεωτεριστικής αισθητικής. Mια αναφορά στο άπειρο η οποία παραπέμπει στην ιστορία της φίρμας και στον αέναο κύκλο της δημιουργικότητας και του στυλ.

Βenetton fw23

Infinity

Η συλλογή έχει ως σημείο αναφοράς την ποιότητα των υλικών και την φορεσιμότητα. Η υπερβολή δεν χωράει σε έναν κόσμο που κινείται με γοργούς ρυθμούς. Ο σχεδιαστής παρουσίασε σακάκια, παντελόνια και πανωφόρια σε μια κυκλική χρωματική παλέτα. Ξεκίνησε από απόλυτα χρώματα όπως το λευκό και το μαύρο με μοτίβα λουλουδιών, συνεχίζοντας με αποχρώσεις του μπλε, κίτρινου, πράσινου, κόκκινου και ροζ. Έντονες ρίγες και γεωμετρικά patterns ενισχύουν μια εικόνα φουτουριστική.

Βenetton fw23

Νέα εποχή Benetton

Ο επίλογος της συλλογής ήταν σε γκρι τόνους όπου κύκλος ολοκληρώθηκε με την ένωση των δύο απόλυτων χρωμάτων που τον άνοιξαν. Τα αξεσουάρ ήταν εντυπωσιακά και άψογα συνδυασμένα. Χρωματιστές τσάντες και παπούτσια, μπότες από βινύλιο και γούνινες ζώνες έβγαζαν μια ζωηράδα, μια ενέργεια αισιόδοξη και αυθόρμητη.

Τα υλικά είχαν εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο. Το οικολογικό δέρμα κυριάρχησε τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ όπως και το eco-shearling στα βελούδινα κομμάτια της συλλογής αποδεικνύοντας την έντονη περιβαλλοντική συνείδηση της φίρμας. Ο σεβασμός στις αρχές της βιωσιμότητας είναι θεμελιώδης στην νέα εποχή της Βenetton fw23 που δείχνει πως έχει χαράξει μια πορεία ατέρμονης έμπνευσης και καινοτομίας με στόχο –κυριολεκτικά- το άπειρο.

Βenetton fw23

Catwalk photos via Benetton.

Κείμενο, Πηνελόπη Παπανικολάου.

@pinelopi_papanikolaou

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here